1. kolo
17.08.2019 20:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Mallorca oslavila návrat do LaLigy šťastným vítězstvím nad Eibarem

Mallorca se vrátila do nejvyšší soutěže vítězstvím i díky vlastní brance Oliveiry, který se tak stal smutnou postavou utkání. Byl to právě portugalský obránce, který po hodině hry srovnával výsledek, aby čtvrthodinu před koncem "přihrál" body domácím.

Estadio de Son Moix byl po letech na nohou. Na ostrov Mallorca se vrátila první liga a domácího nováčka čekal nevyzpytatelný Eibar. Hosté byli díky zkušenostem v LaLize mírnějším favoritem a i když nakonec ovládli některé statistiky, body se jim přivézt nepodařilo.

Nováček do zápasu vlétl a obrovskou euforii spustil už ve 4. minutě Dani Rodríguez, který pláchl hostující obraně a přízemní střelou k tyči nedal Dmitrovićovi žádnou šanci. Utkání sice mělo bleskurychlý nástup, který však záhy vystřídala nuda. Ve hře bylo na obou stranách dosti nepřesností, což ale nevadilo zejména domácímu týmu, který si hýčkal jednobrankový náskok. Eibar měl už v prvním poločase výrazně větší držení balónu, ale nebylo mu to nic platné. Hosté navíc museli řešit i další nepříjemnost v podobě brzkého střídání a po půlhodině hry nahradil Gonzala Escalanteho Eduardo Expósito. Do konce prvního poločasu stihli hosté zahrozit jen jednou, když Orellana nůžkami přestřelil branku.

Hostující tým po obrátce ještě zvýšil svojí aktivitu a výsledkem nakonec bylo zasloužené vyrovnání. Nejprve Kike García po propadnutém balónu orazítkoval tyčku a po něm naštěstí pro Eibar dorazil balón za Reinova záda Paulo Oliveira.

Nerozhodný stav však neměl zas tak dlouhého trvání. Čtvrthodinu před koncem předvedli domácí nenápadnou akci a po přihrávce Sastreho si nešťastně vstřelil vlastní branku Paulo Oliveira. Portugalský zadák se tak v zápase prosadil dvakrát, ovšem pokaždé do jiné sítě. Mallorca už obrovskou šanci na prémiové tři body nepustila a do LaLigy se po letech vrátila vítězně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele