37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Mallorca sestupuje, Granada naopak myslí na poháry

Mallorca je druhým sestupujícím, protože dnes večer se jí nepovedlo domácí utkání s Granadou. Mallorca sice šla do vedení poměrně brzy, ale lichotivý výsledek neudržela a po brankách Díaze s Fernándezem je o jejím konci jasno.

Mallorca měla před sebou jedinečnou šanci na zdramatizování boje o záchranu, ale k tomu potřebovala nejprve porazit hosty z Granady. A začala velmi dobře. Nejprve se obranou soupeře prodíral Ante Budimir a jeho pokus byl nakonec zablokován. Ve 20. minutě už to ale domácím vyšlo. Potřebnou branku měl na svědomí Cucho Hernández, který dostal míč do vápna, elegantně se v něm zbavil obránce Martíneze a střelou na zadní tyč překonal brankáře Silvu.

Inkasovaná branka na chvíli otupila fotbalové přemýšlení Granady, která rovněž potřebovala tři body. Vidina evropských pohárů je prostě moc lákavá. A Mallorca svému soupeři málem neochotně pomohla ke srovnání. Po centru Puertase zasáhl míč velmi nešťastně obránce Pozo, který odrazil míč do vlastní tyče!

Šest minut trvající nastavení nakonec přeci jen přineslo vyrovnání. K odraženému míči se totiž na hraně vápně dostal Víctor Díaz a na jeho umístěnou ránu k tyči neměl brankář Manolo Reina nárok. Co víc, o minutu později musel Reina čarovat, aby vytáhl dobrý lob Darwina Machíse mimo.

Mallorca začala živě také druhý poločas. Po Pozově přízemním centru z pravé strany zakončoval z hranice malého vápna Ante Budimir, jenže ten pálil jen do brankáře Ruie Silvy. O pár chvil později Darwina Machíse neobrala o míč ani trojice soupeřů, Machís ještě v pádu stihl nahrát Nevovi, jenže ten pálil mimo. Mallorca mohla přesto jít opět do vedení. Stačilo, kdyby Salva Sevilla mířil trochu přesněji a ze standardní situace netrefil jen břevno.

Definitivní rozhodnutí nastalo v 69. minutě. To totiž střelu nebo spíš ostrý centr ze strany od Montora jemně hlavou tečoval Carlos Fernández a brankář Reina už byl bez šance. Fernández to o pár minut pěkně schytal od Sedlara, který jej až surově podkopl a dostal červenou kartu. Granada dala v nastaveném čase ještě jednu branku, když Puertas ustál souboj s Alejandrem Pozem a se štěstím překonal i Reinu, ale pro ofsajd nebyl gól uznán.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele