26. kolo
01.03.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Getafe těsně porazilo marnou Mallorcu

Getafe opět zvítězilo a o všechny body obralo domácí Mallorcu. K výhře mu stačila jediná trefa, o kterou se postaral Nemanja Maksimović. Díky jeho ráně se Getafe udrželo na čtvrtém místě, zatímco Mallorca se namočila do sestupových problémů.

Getafe od prvních chvil diktovalo tempo utkání a Mallorca jeho nápady nestíhala pokrývat. Obranu domácího týmu hodně zlobil mladík Kenedy, který piloval svou stranu velmi poctivě. Jeho míčová technika podpořená velkou rychlostí dělala obraně Mallorky dost potíží a zejména dvojice Agbenyenu a Pozo s ním měla velké problémy. Střelecky to ale dnes bylo horší.

Po půlhodině hry jsme totiž registrovali jen jeden pokus přímo mezi tři tyče, který ale nenadělal brankáři problémy. Ani jeden z týmů se ke střelám nedostával a to se pak góly dávají těžko. Znakem první půle byla nejvíce nepřesnost, především ve finální fázi nebo při střelbě. Mnoho ran mířilo naprosto mimo bránu a oba brankáři byli bez práce. Kromě toho jsme na obou stranách viděli množství faulů, častokrát až za hranou pravidel. Sudí Mario Melero López je ale z nějakého důvodu připouštěl.

Snad až ke konci prvního dějství se Getafe povedlo vymyslet zajímavější akci. Útočník Ángel Rodríguez vyslal pěknou přihrávku na hranici šestnáctky, kde byl jeho spoluhráč. Jaime Mata ale jemně podklouzl a ve velké šanci mířil nad bránu. Po změně stran se za míčem hnal Chucho Hernández, který byl nahrávkou trochu vytlačen z úhlu. Proto volil centr do ohně, kde zasáhla hostující obrana.

Getafe každopádně přidávalo na tempu i intenzitě. Deset minut po změně stran se Jaime Mata dostal k dorážce po povedeném centru na penaltu, jenže jeho rána byla tečována mimo tyč. Za svou aktivitu bylo Getafe odměněno v 67. minutě. Domácí totiž neuhlídali Nemanju Maksimoviće, který se opřel hlavou do centrovaného míče a překonal tím brankáře Reinu!

Domácí Mallorca neměla síly na zvrat a Getafe výborně bránilo. Do karet mu navíc hrálo i vyloučení Salvy Sevilly, který za faul a následný vulgárně projevený nesouhlas dostal dvě žluté karty v rychlém sledu a byl vyloučen. A když brankář Reina v šesté minutě nastavení vytáhl ránu Deyversona mimo tyč, bylo o výsledku rozhodnuto.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele