8. kolo
06.10.2019 12:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Mallorca v přímém souboji přeskočila Espanyol

Fotbalisté Mallorcy se dočkali teprve své druhé výhry v sezoně, když na domácím stadionu Iberostar porazili pohárového zástupce Espanyol. Mallorca se ujala vedení díky zásahu Anteho Budimira a po změně stran výsledek pojistila prostřednictvím Salvy Sevilly. Bermellones poskočili na osmnácté místo, zatímco na předposlední klesl právě katalánský soupeř.

Zápas byl od začátku velmi opatrný, oba celky vycházely se zajištěných defenzívních řad a vůbec první brankovou příležitost si vypracovali až domácí po půlhodině hry. Ve 37. minutě rozjela Mallorca postupný útok, při kterém následoval Sastreho centr do šestnáctky a Ante Budimir kuriózně břichem dopravil balón do sítě. Šlo v podstatě o jedinou povedenou akci prvního poločasu a ta hned znamenala domácí vedení.

Espanyol měl za sebou pohárové vystoupení proti moskevskému CSKA a také dlouhou cestu domů. Navíc v domácí lize hrál na ostrovní Mallorce a to všechno se mohlo na výkon v prvním poločase podepsat. Každopádně začátek druhého dějství vyšel kataláncům lépe a rovnou nadvakrát si neporadil s Reinu Campuzano. Pro Espanyol to nakonec byla největší příležitost, která zůstala nevyužita.

Mallorca hájila jednobrankové vedení a čtvrthodinu před koncem se jí podařilo vstřelit druhý gól. Kapitán Espanyolu Sánchez zaváhal, když minul balón a toho dokonale využil střílející Salva Sevilla. Hosté už se na odpor nezmohli a nakonec se v zápase neprosadili. Ve třetí minutě nastavení brankář Reina vyrazil pumelenici Granera a to bylo to poslední, co se v utkání stalo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele