24. kolo
15.02.2020 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Mallorca po třech porážkách zabrala a zdolala Alavés

Šlo o naprosto zasloužené vítězství, neboť Alavés za celý zápas ani jednou nevystřelil na branku. Mallorca takových pokusů registrovala šest, včetně neproměněné penalty. Vše pro ní nakonec dobře dopadlo, Juan Hernández ve druhém poločase rozhodl.

Utkání na Iberostar se nesl v duchu boje o záchranu a především Mallorca se nacházela v pásmu sestupu a potřebovala nutně bodovat. Začátek pro ní nemusel být zrovna optimistický, ale Lucas Pérez v dobré pozici, leč tísněn netrefil branku. Ve 25. minutě přišla do té doby největší šance Bermellones a střelu Budimira Pacheco vyrazil na rohový kop. Mallorca utahovala šrouby a výsledkem bylo po půlhodině hry nařízení pokutového kopu. Magallán zahrál v šestnáctce rukou a verdikt stvrdilo video. Salva Sevilla však jedinečnou příležitostí pohrdl, Pacheco vystihl směr jeho střely a stal se hrdinou okamžiku.

První poločas branku nepřinesl, ale fotbal rozhodně nenudil. Druhý poločas dál sliboval napínavou podívanou a hned na jeho začátku spálil tutovku Lucas Pérez. V náběhu se dostal za obranu a balón poslal těsně vedle branky.

V 54. minutě domácí opět rozjásali své publikum, ale branka, kterou vsítil Dani Rodríguez, nemohla platit, protože při zpracování balónu se hrálo rukou. I po hodině hry tak hrála Mallorca s Alavésem 0:0. To už ale nemělo trvat dlouho, v 63. minutě přilétl do šestnáctky Alavésu centr, Pacheco proti hlavičce fantasticky zasáhl, ale proti dorážce Juana Hernándeze byl bezmocný. Najednou to bylo Deportivo, které muselo dohánět manko. Po celé utkání neměli hosté jedinou výraznější šanci, ba dokonce ani střelu na branku. Dvě minuty před koncem sice vstřelil gól Méndez, ale kvůli předchozímu útočnému faulu neplatil. Sudí Pizzaro ještě přidal hostům šest minut nastaveného času, ale ani během nich se Depor nevzpamatoval.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele