33. kolo
30.06.2020 19:30 CET
5 : 1
(3:0)

Reportáž

Celta padla, rozdrtila ji Mallorca

Tak to byl koncert! Zápas domácí Mallorcy s Celtou Vigo měl nečekané vyústění, protože oproti všem předpokladům domácí Celtu naprosto rozebrali. Vysoce efektivní Mallorca nasázela Celtě dokonce pět branek!

Mallorca byla v utkání s Celtou outsiderem, především proto, že současná forma jasně hovořila pro tým z Viga. To, co Celta v posledních týdnech předvádí, by jí mohlo v klidu zajistit záchranu s předstihem. Jenže dneska tvrdě narazila. Přitom začátek vypadal tak slibně! V 5. minutě Mina našel parádním pasem spoluhráče Iaga Aspase, což bývá jasnou předehrou pro oslavu gólu. Jenže i kvůli teči obránce se Aspas z první branky neradoval.

Radovala se naopak Mallorca. O pouhé dvě minuty později se znovu potvrdilo staré známé pravidlo, když Mina fauloval domácího Daniho Rodrígueze. Sudí De Burgos měl situaci dost těžkou a hráči Celty se na něj hned sesypali, ale podle něj šlo o jasný šlapák. S několikaminutovým odstupem proto nakonec pískal penaltu, kterou bez potíží proměnil kanonýr Ante Budimir!

A to zdaleka nebylo to nejhorší. V 19. minutě se sice musel činit brankář Reina, kterého po nahrávce od Miny prověřil tvrdou ranou záložník Bradarić, ale dál vládla Mallorca. Poté, co přežila o milimetry šanci Celty po rohovém kopu, kdy míč nepřešel celou svou plochou brankovou čáru, se opět radovala Mallorca.

Ve 27. minutě útočník Cucho Hernández využil na levé straně nahrávky Kuba, přehodil si míč kolem Murilla na pravou nohu a před bránícím Araujem propálil brankáře Blanca skákavou střelou. Pak se Celtě zranil Denis Suárez a hororovou show zakončila minuta 41. V ní Kubo našel přesnou nahrávkou Alejandra Poza, který stihl úhybný manévr před bránícím hráčem a z hranice vápna technickým obstřelem zvýšil na 3:0!

Celtě svitla naděje ve 49. minutě, kdy Nolito nahrál křížem do vápna na Aspase a toho se dotkl Pozo. To sudí posoudil jako faul, hodně přísný. Každopádně Aspas penaltu proměnil. Utkání ale nezdramatizoval. Jen o dvě minuty později Sevilla vysunul krásnou nahrávkou Anteho Budimira, který udržel na zádech Arauja a propálil Blanca - 4:1.

Po hodině hry už Celta prohrávala o čtyři branky, neschopna jakékoli reakce. Po nahrávce Kuba z pravé strany vystřelil Salva Sevilla ze střední vzdálenosti a míč nabral takovou rotaci, že ho Blanco nedokázal nijak zastavit!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele