30. kolo
19.06.2020 19:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Mallorca si s Leganésem jen rozdělila body

Leganés sice v utkání s Mallorcou držel míč mnohem častěji na kopačkách a v podstatě svému soupeři nepůjčoval míč, ale přesto odchází ze zápasu jen s jedním bodem. A to může být ještě hodně rád, protože vyrovnával až tři minuty před koncem.

Myslím, že Óscar Rodriguez Arnaiz, jak zní celé jméno mladého středopolaře Leganésu, v týmu moc dlouho nevydrží. Jednak je stále kmenovým hráčem Realu Madrid a jednak se mu tahle sezona daří na výbornou. Dnes to potvrdil, když dal svůj devátý gól v sezoně. A znovu měl cenu jednoho bodu.

Óscar vymyslel první zajímavější šanci utkání, když povedeným centrem oslovil Guida Carrilla. Jenže zkušený útočník se nehnul tím správným směrem, natož pak rychlostí. Jako první se ale trefila Mallorca. V deváté minutě byl u vápna faulován útočící Cucho Hernández a přímý volný kop si vzal na starosti Salva Sevilla. Kopl to parádně, pod skákající zdí, takže brankář Cuéllar už neměl šanci zasáhnout - 1:0.

Záložník Ibrahim Amadou si na hranici vápna přehodil míč na levačku a pak vypálil. Mířil však těsně vedle Reinovy brány. Mallorca nijak svého soka nenapadala a vypadala maximálně spokojeně s tím, jak se utkání vyvíjí. Leganés naopak chtěl útočit. Kévin Rodrígues z první sklepl nalevo přenesený balón a posléze sledoval, jak Carrillova střela letí kousek nad břevno.

Obranu Leganésu hodně zlobil mladý Japonec Takefusa Kubo, který svou rychlostí i míčovou technikou dělal soupeři velké potíže. Jenže ke gólu to nevedlo. A tak to pokračovalo až do 76. minuty. Roger Assalé díky skvělé spoluhráčově kolmici pronikl za obranu. Pak našel klouzajícího Carrilla, jenže toho zneškodnil bravurně zasahující brankář Reina.

Definitivní rozuzlení celé zápletky přinesla až minuta 87. V ní totiž dostal Leganés šanci zahrávat přímý volný kop. K němu se postavil již zmíněný mladík Óscar Rodriguez a nádhernou střelou poslal míč přímo do sítě - 1:1. Trefa to byla opravdu výstavní. Nesmírně tvrdá rána letěla do břevna, nicméně od toho se míč odrazil za Reinova záda.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele