11. kolo
31.10.2019 19:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Mallorce nepomohly k vítězství nad Osasunou ani dvě penalty

Domácí Mallorca nad svým sokem z Pamplony dvakrát v utkání vedla, ale ani to jí nepomohlo ke třem bodům. Dva její střelci skórovali z penalt, přičemž hosté dokázali vždycky srovnat gólem ze hry.

Favorizovaná Osasuna neměla mít na Estadio Iberostar velké potíže, protože zatímco se vznáší v první polovině tabulky, její sok se potácí na okraji pásma sestupu. Vstup do zápasu se víc povedl domácím. Aleix Febas už byl s míčem v pokutovém území, ale tam skončil na zemi. Sudí Adrián Cordero Vega však měl ihned jasno a penaltu nepískal.

Bezbrankové skóre měnilo svůj stav ve 21. minutě. Roberto Torres totiž podkopl ve vlastním vápnu útočícího hráče, což sudí ocenil penaltou. Odpovědnost vzal na svá bedra Lago Júnior, který si počkal na pohyb brankáře a zvolil správnou stranu - 1:0 pro domácí tým.

Jinak se toho v prvním poločase zase tak moc nestalo. Dani Rodríguez zkusil štěstí z velkého úhlu, ale jeho tvrdá rána skončila jen na boční síti. To druhé dějství už bylo mnohem zajímavější. Lago Júnior se skvěle uvolnil a pálil. Kdyby ho neobtěžoval vracející se Ariadne, dost možná by měl brankář Rubén velké potíže. Druhý gól mohl po hodině hry přidat Ante Budimir, jenže svůj úprk zakončil jen střelou těsně vedle.

Dvacet minut před koncem už se probrali i hosté. Obrovský kus práce odvedl Marc Cardona, který se chopil míče u půlící čáry a dostal se s ním nikým nerušen až před vápno. Tam přesně zamířil a srovnal!

Ne ale nadlouho. O pouhé čtyři minuty později zasáhl obránce Facundo Roncaglia míč ve vlastním vápně rukou a sudí opět pískal penaltu pro domácí. Proti brankáři Rubénovi se postavil Salva Sevilla a ani on se nemýlil. To ale taky nebylo vše, protože zápas plný zvratů pokračoval. Pouhých 120 vteřin po inkasované brance se k centru dostal Pervis Estupiñán, který skvěle našel Rubéna Garcíu. Ten hlavou přeloboval brankáře Reinu a slavil cenný bod.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele