6. kolo
25.09.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Atlético si z Mallorky odváží výhru 2:0

Atlético naplnilo roli favorita a z Mallorky si odváží všechny tři body. Hosté z Madridu byli po celý zápas lepším mužstvem, což v prvním i ve druhém poločase vyjádřili góly. Skóre utkání přitom otevřel Diego Costa a ve druhém poločase na něho navázal šťastnou brankou Joao Félix.

Začátek utkání byl hodně nervózní a sudí Hernández rozdal během čtvrthodiny tři žluté karty. Dle očekávání tvořili hru Atleti, kteří byli aktivnější a několikrát to zkusili střelbou ze střední vzdálenosti. Ať už to byl Koke nebo Vitolo, ani jeden z nich branku netrefil. Na Mallorce vydržel nerozhodný stav do 27. minuty, než se poprvé prosadili hosté z Madridu. Kokeho rohový kop obrana domácích odvrátila zpátky, takže si španělský záložník celou situaci zopakoval a krásným centrem posadil balón na hlavu skórujícího Diega Costy.

O chvíli později to vypadalo s domácími zle, protože po ruce Sastreho v pokutovém území sudí Hernández odpískal pokutový kop. Celou situaci však následně prověřoval u videa a nakonec od svého úmyslu upustil a nechal ve hře pokračovat. Každopádně Atlético bylo dál lepší a v další zajímavé příležitosti Arias těsně minul branku. Před koncem prvního poločasu měl zase velkou tutovku Joao Félix, po hlavičce z malého vápna vytáhl fantastický zákrok Manolo Reina. Domácí brankář udržel Mallorcu ve hře, ta však potřebovala ve druhém dějství přidat.

A na začátku druhého poločasu měla Mallorca skutečně obrovskou šanci na vyrovnání. Po střele Kuba nejprve zazvonila tyčka Oblakovy branky a z následného závaru míč poskakoval na brankové čáře, ovšem ke smůle domácích jí nepřekročil.

Podobná situace byla k vidění i na druhé straně a to se šťastným koncem pro Atlético. Tečovaná střela Joaa Félixe skončila na vzdálenější tyči a od ní balón zapadl do branky. Colchoneros vedli 2:0 a byli na nejlepší cestě získat tři body.

Mallorca toho moc nevymyslela, přesto ještě mohla utkání zdramatizovat, protože čtvrthodinu před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Álvaro Morata. Atleti bez svého útočníka dokázali výsledek dotáhnout a z Mallorky si odváží tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat
Pharrell

0:2

Reagovat
Elmas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele