4. kolo
13.09.2019 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Infarktový závěr nabídl dvě penalty, ale ani jednu branku

Ani dvě penalty v utkání mezi Mallorcou a Bilbaem nepomohly k tomu, aby se jeden z týmů prosadil. Pomalejší tempo utkání se k závěru změnilo v uragán, leč na každé straně penaltový střelec selhal.

Mallorca usilovala o další tři body a chtěla zapomenout na minulé dvě porážky. Nevybrala si k tomu ale ideálního soupeře, protože Bilbao od prvních zápasů jede na vlně výher. Mallorca se navíc musela obávat útočného tria Muniain, Williams a Cordoba. Domácí brankář se známým příjmením Reina musel dobře vědět, že ho v pátek večer čeká náročné dvě hodiny tělocviku.

Bilbao ale nebylo zcela ve své kůži. Nedařila se mu kombinace a jeho hra postrádala nápad. Především domácí byli na vině v kouskování hry, protože sudí Pablo González musel často zasahovat. Fauly, ostré a nešetrné zákroky za hranou byly na denním pořádku a rozhodčí trestal kartou už v první minutě. Pak spíš jen domlouval.

Krátce před koncem první půle se do velmi zajímavé šance (a jedné z mála v prvním dějství) dostal záložník Salva Sevilla. Jeho přímý volný kop měl rozhodně gólové parametry a jen výborný zákrok hostujícího brankáře Unaie Simóna zabránil vedoucí brance Mallorcy.

Hernímu projevu baskického celku chyběla elegance i lehkost a trenér se proto rozhodl pro změnu. Na hřiště vyslal zkušenou oporu Beñata Etxebarríu, který měl usnadnit přechodovou fázi svého týmu. V další obrovské šanci se ale opět zjevili domácí hráči. Konkrétně Lago Junior, kterého elegantní patičkou do šance vysunul Febas. Lago však celou akci uspěchal a napálil míč nepochopitelně mimo!

Po hodině hry se málem dočkali hosté. Raúl García si naběhl na velmi přesný centr před bránu a špičkou kopačky se do něj položil. Mířil z úhlu a to možná pomohlo brankáři Reinovi, jehož reflexní zákrok stačil na udržení bezbrankového stavu.

Mallorca byla přeci jen mnohem aktivnějším týmem a 15 minut před koncem musela povedenou ránu Sevilly zastavovat až tyč za brankářem Simónem. Přesto se domácí málem dočkali branky a nutno říct, že za svou aktivitu by si to i zasloužili. Deset minut před koncem utkání totiž Kubo efektivně pronikl do vápna a byl v něm faulován Berchichem. Jenže Abdón z nařízené penalty vůbec netrefil bránu.

Nováčkovská chyba? Ne tak docela, protože v infarktovém závěru ji pokazil i zkušenější tým. Idrissa Baba totiž v 5. minutě nastavení zahrál rukou a sudí Pablo González neměl jinou možnost, než pískat opět penaltu. To už někteří domácí fanoušci dostávali srdeční záchvaty. Nakonec to však nebylo tak horké, protože velezkušený kanonýr Aritz Aduriz pálil do stejné strany, kam skákal brankář Reina a stav zůstal stejný.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele