14. kolo
22.11.2019 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Levante v dramatickém zápase porazilo Mallorcu 2:1

Až druhý poločas na Ciutat de Valéncia přinesl branky a celkové vítězství domácího Levante nad Mallorcou 2:1. Na úvodní gól Rogera ještě Bermellones odpověděli, když se trefil Daniel Rodríguez, avšak branka Rubéna Rochiny už byla vítězná.

Páteční předehrávka možná nebyla pro diváky tolik atraktivní, zato však pro oba aktéry velmi důležitá. Oba celky od sebe dělily pouze tři body.

Pro Levante začalo samotné klání dosti nešťastně, už po šesti minutách musel opustit hrací plochu zraněný Gonzalo Melero, kterého nahradil Rubén Rochina. V tu chvíli ještě nikdo netušil, že to bude právě Rochina, který svojí brankou zařídí domácím tři body. Mallorca měla první velkou příležitost zápasu, pět minut po Melerově odchodu si naskočil na centr Budimir a brankář Fernández se musel rychle přesunout k tyči a nebezpečnou hlavičku vyrazit. Hosté si ale vytrvalejší převahu vypracovat nedokázali, Levante pak převzalo iniciativu, jenomže směrem dopředu nebylo vůbec efektivní. Před koncem prvního poločasu přišla pro domácí další komplikace, protože tentokrát musel pro zranění střídat Sergio Postigo, jehož nahradil Óscar Duarte.

Dvě střídání za jeden poločas znamenala pro trenéra Paca Lópeze velkou nepříjemnost, zvláště když jeho tým hrál s Mallorcou o poločase 0:0 a neregistroval žádnou stoprocentní šanci. Levante si to ale po přestávce vynahradilo a hned v 52. minutě prolomilo bezbrankový stav. Nadýchaný centr Miramóna dopadl do prostoru, kde operoval Rogér Marti a jeho "rybička" znamenala vedení 1:0. Tento stav ale netrval dlouho. Kubo šikovně posunul balón na Sastreho, který zpětnou přihrávkou před branku našel Daniela Rodrígueze a ten z malého vápna prostřelil Fernándeze.

Ani výsledek 1:1 neměl dlouhého trvání. O osm minut později z velké dálky napřáhl Rubén Rochina a gólman Reina plachtil vzduchem marně, Rochinova střela byla velmi přesná a navíc ve vzduchu zaplavala. Hosté měli na další vyrovnání zhruba dvacet minut a závěr zápasu sliboval velké drama, zvláště když Campaňa za čelní kontakt s protihráčem uviděl červenou kartu. Mallorca si v přesile vytvořila tlak a v nastavení sahala po vyrovnání. Ve čtvrté minutě nastavení pálil pod břevno Kubo a Fernández výborně zasáhl a o minutu později zachránilo Levante dokonce břevno! Domácí velký nápor přežili bez úhony a nakonec získávají tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele