36. kolo
12.07.2020 17:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Bilbao veze tři body z La Nuncíe, dvakrát se prosadil Raúl García

Ještě štěstí, že Bilbao toho veterána Raúla Garcíu má. Dnes opět podal nadstandardní výkon a dvěma góly zajistil Baskům tři body. Domácí se sice prosadili a díky trefě Bardiho zdramatizovali utkání, ale na víc neměli.

Bilbau nevyšly poslední dva duely, takže dnes chtělo udělat maximum, aby špatnou sérii prolomilo. Levante na tom nebylo o mnoho lépe, takže motivaci vyhrát mělo doma dost velkou. Na první trefu nemuseli kartonoví diváci čekat moc dlouho, gólu jsme se dočkali už ve 4. minutě. Taková nenápadná akce, jakých za zápas vidíme desítky, dostala míč na kraj vápna k Muniainovi. Ten vyslal balon do pokutového území, kde jej Vezo tečoval tak nešťastně, že vlastně míč předložil volnému Raúlovi Garcíovi - 1:0.

Bilbao dál diktovalo tempo utkání, ale chybělo mu víc štěstí v zakončení. Williams na krásný pas nedosáhl snad jen o dva kroky, střelec první branky García zase o chvíli později hlavičkoval mimo bránu. Ani Levante se ale nechtělo nechat zahanbit a rozhodně svému soupeři přidělávalo dost nepříjemností. José Campaña se svou průnikovou nahrávkou nezastihl nikoho ze spoluhráčů a když to pak zkoušel střelecky, pálil mimo.

Sudí na konci první půle nastavil čtyři minuty a to se nakonec setkalo v podání Bilbaa s úspěchem. Ve druhé nastavené minutě totiž Óscar de Marcos vyslal Raúla Garcíu do vápna povedenou nahrávkou, García si míč zpracoval a povedeným lobem přehodil brankáře Aitora Fernándeze - 2:0.

Vypadalo to na poklidný druhý poločas, protože Bilbao hrálo prim a Levante jeho bránu naopak ohrozit nedokázalo. Domácí se ale nehodlali smířit s odevzdanou náturou a vytrvale se drželi na polovině soupeře z Baskicka.

José Luis Morales pokoušel štěstí ze střední vzdálenosti, po něm i střídající Nemanja Radoja. Mezi tři tyče se ale Levante poprvé trefilo až v 71. minutě. A hned z toho byl gól! Borja Mayoral si naběhl na nahrávku do vápna a v něm předložil míč před prázdnou bránu. Tam si všiml nabíhajícího Enise Bardhiho, který dal domácím naději. Ale v body ji už nikdo z Levante neproměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele