34. kolo
04.07.2020 22:00 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Granada obrala Valencii o další dva body

Valencia opět neboduje naplno a Liga mistrů se zdá být na míle daleko. Netopýři sice dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející výsledek ve svůj prospěch, jenže čtyři minuty před koncem se prosadil Fede Vico a srovnal na konečných 2:2.

Jak se zdálo, že utkání mezi Granadou a Valencií nebude moc zajímavé, protože první poločas opravdu za moc nestál, tak po změně stran se s góly roztrhl pytel. Po hodině hry se prosadil úspěšný penaltový střelec Carlos Fernández, jenže o pouhé dvě minuty později srovnal Manuel Vallejo. Za dalších pět minut později rozjásal hostující fanoušky u obrazovek a v barech Guedes, ovšem tohle vedení Valencia neudržela. I proto je po dalším zaváhání až na desátém místě.

Na první větší šanci jsme čekali necelé tři minuty. To totiž Roberto Soldado skvěle narazil míč Darwinovi Machísovi, který střílel zleva vedle vzdálenější tyče Cillessenovy svatyně. Granada začala aktivněji a o pár minut později po Machísově centru zakončoval Carlos Neva. Mířil doprostřed brány, tak to pro zkušeného brankáře Cillessena nebylo zas tak těžké. Valencia ale v útoku nulová. Po třiceti minutách se k ráně po rohovém kopu dostal Carlos Fernández, který pálil do obránce Mangaly. Dle názoru domácích ruka, sudí to ale viděl jinak.

Výborný centr Carlose Nevy si našel Carlos Fernández, který se snažil zavěsit k levé tyči, ovšem hostující brankář předvedl skvělý reflexivní zákrok a pravou rukou balón vytěsnil mimo svou bránu! Cillessen byl v první půli jasně nejlepším hráčem Valencie a do akce ho povolal ještě před koncem první půle Roberto Soldado. Tvrdou ranou k tyči ho protáhl Soldado.

Domácí Granada do toho šlapala od začátku druhé půle pořádně a po pouhých čtyřech minutách málem využila obrovského zmatku před Cillessenem. Ten nešel dost důrazně do vzduchu, načež sledoval, jak po ráně zazvonila jeho tyč. V 59. minutě si na Fernándezovu nahrávku naběhl Darwin Machís a skončil na trávníku ve vápně. To sice na penaltu ještě nebylo, ale dobíhajícího Fernándeze podrazil Coquelin. Právě faulovaný útočník se postavil k penaltě a nemýlil se.

Jenže vedení domácích netrvalo dlouho. Přesně dvě minuty. Denis Čeryšev prostrčil balon na Manuela Valleja, který už ve vápně nic nevymýšlel a napálil balon do sítě - 1:1.

To byl signál, jaký Valencia potřebovala. Začala držet míč víc a hrát rychleji. To se jí vyplatilo, protože v 68. minutě Granada míč po rohu odvrátila jen ke Gabrielovi, který ho vrátil Guedesovi. Mladý Portugalec z dvaceti metrů poslal míč parádně k tyči!

I domácí mohli bleskurychle srovnat, protože v 74. minutě pálil po nahrávce Fernándeze Roberto Soldado, jenže někdejší hráč Valencie mířil jen do Cillessena. Soldado se mohl stát hrdinou v 84. minutě, když ho na vápně našel Puertas, jenže přestřelil! Granadě to po zásluze vyšlo až o dvě minuty později. Po faulu na Puertase zahrával Fede Vico standardku a našel perfektní skulinku ve zdi - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele