9. kolo
18.10.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Granadě stačila branka Duarteho ke třem bodům nad Osasunou

Granada má další tři body a daří se jí ukazovat, že současná pozice mezi špičkou španělské ligy není náhodná. Na domácí půdě stadionu Nuevo Los Cármenes Granadě k výhře stačila jedna branka, o níž se před koncem první půle postaral obránce Domingos Duarte.

V prvních momentech měl mnohem víc práce domácí brankář Rui Silva. Portugalské eso má velký vliv na skvělý úvod Granady a v páté minutě to potvrdilo. Nebezpečnou hlavičku zkoušel Darko Brašanac, jehož zakončení musel Silva na poslední chvíli vyrážet. O pár minut později si Nacho Vidal opravdu excelentně narazil s Torresem a dostal se do úniku. Pak spoluhráči opětoval nahrávku povedeným centrem, proti kterému musel brankář Silva opět vystartovat.

Největší šanci prvního poločasu spálila Osasuna ve 29. minutě. Domácí obrana totálně zaspala a do úniku se dostal Brandon Llamas. Ten běžel osamocen na bránu a když se chystal obejít Silvu, míč mu odpálil sprintující obránce Antonio Martínez. Balon však poslal jen k dobíhajícímu Ezequilovi Ávilovi, který mohl zakončovat do poloprázdné brány. A to byla opět příležitost pro Silvu, který hbitě skočil k tyči a míč nohou vyrazil!

Zatím teda ze strany Granady velmi špatný zápas. Jenže vše se zlomilo sedm minut před odchodem do šaten. Vidal u rohového praporku fauloval a sudí Javier Estrada Fernández pískal standardní situaci. Tu si vzal pod patronát Álvaro Vadillo a jeho nádherný pas našel hlavu obránce Domingose Duarteho - 1:0.

Po změně stran se k zajímavému projektilu dostal opět Vadillo, který tentokrát odjistil bombu v pravačce. Střela ve vzduchu ještě zaplavala a brankář Rubén s ní měl plné ruce práce.

Obrovskou šanci na zvýšení domácí spálili v 61. minutě, když Ramón Azeez proskotačil s míčem do vápna a nahrál před bránu na Carlose Fernándeze. Tomu stačilo nastavit jen nohu a poslat míč do prázdné brány, ale nepochopitelně jej minul! Trest málem přišel o pár minut později, když si Brašanac všiml, že brankář Silva je hodně daleko z brány. Jeho dlouhý pas nakonec sprintující brankář na poslední chvíli a s pomocí břevna odrazil.

Ke konci utkání se musel otáčet spíš brankář Rubén. Domácí obstřelili z volného přímého kopu zeď a krásně z dálky poslali míč až na branku hostů. Rubén vyrazil a pak musel pro míč ještě skočit před dotírajícím hráčem Granady. Závěrečnému náporu hostí pak nepomohlo množství diskuzí, z nichž rezultovala druhá žlutá karta pro záložníka Frana Méridu.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele