30. kolo
20.06.2020 19:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Nuda v Getafe skončila remízou s Eibarem

Getafe předvedlo další matný výkon a jeho forma nabírá zásadní trhliny. Dnes večer jen remizovalo na své půdě s Eibarem a divákům dopřály oba kluby výjimečně ponurý fotbal.

Getafe potřebovalo doma konečně naplno bodovat, protože po restartu LaLigy se mu vůbec nedaří a šance na Ligu mistrů se každým dalším kolem tenčí. Eibar se před utkáním nacházel až na 16. místě, takže ani v jeho táboře nevládla zrovna pohoda. Zprvu se nehrálo v příliš vysokém tempu a obě jedenáctky se spíš zdvořile oťukávaly.

Minuty se vlekly, aniž by se diváci u televizí doma či v barech dočkali nějakého vzrušení. A to až do 30. minuty. S jejím úderem se totiž změnilo i skóre utkání. A to ve prospěch domácího Getafe. Po sérii několika ofsajdů se další akce zastavila u Rodrígueze, který míč ve vápně sklepl a poslal vedle sebe. Tam si všiml nabíhajícího Oghenekara Eteba, který z první rozvlnil síť!

Na tahu byli hosté, jenže těm se do útočení zas tak moc nechtělo. Ani Charles a ani Enrich se nedostávali do pozic, odkud by bylo možné ohrozit alespoň trochu klid brankáře Sorii. Ve třetí nastavené minutě ze čtyř se za nahrávkou rozběhl ofenzivně laděný Ángel Rodríguez a pálil po zemi, jenže těsně minul tyč! A pak to přišlo.

Hrála se už šestá nastavená minuta nad rámec, když Eibar na první pohled bezhlavě nakopl míč vpřed. Tam si jej našel Enrich, který hlavou sklepl balon pro kolegu Charlese. A ten už věděl, co s ním. Hlavou ho poslal do protipohybu brankáře Sorii a když VAR konečně potvrdil, že se o ofsajd nejednalo, mohl slavit.

Druhý poločas se opět nesl v duchu nudy první půle. Jen deset minut po změně stran pálil z dobré vzdálenosti Mauro Arambarri, jenže jeho rána směřovala příliš vysoko nad. Ani jeden ze soupeřů nebyl ochoten udělat nebo vymyslet něco navíc, něco překvapivého. Nepřekvapivě tedy utkání skončilo 1:1 s několika hutnými pasážemi plnými nudy. Takhle se o poháry prostě nehraje.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele