5. kolo
22.09.2019 12:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Šest gólů na stadionu Alfonsa Péreze a premiérové vítězství Getafe

Až v pátém kole se prvního ligového vítězství dočkalo Getafe. Madridský celek nakopla už výhra v Evropské lize nad Trabzonsporem a v neděli si s chutí zastřílel proti Mallorce. Nováčkovi nasázel čtyři góly, zatímco dva inkasoval. Getafe mělo hned čtyři různé střelce, Mallorca dvougólového Budimira.

Byla to skvělá podívaná a na domácích vůbec nešlo poznat, že mají v nohách náročné utkání Evropské ligy proti Trabzonsporu. Mallorca měla první gólovku zápasu, Junior trefil z malého vápna jen obránce Cabreru a to ostrovní celek muselo mrzet, protože z následující akce udeřilo Getafe. Rohový kop zahraný na přední tyč poslal hlavou do vlastní sítě Iddrisu Baba. Po čtvrthodině hry navíc došlo na straně hostí k nešťastné události, Salva Sevilla se srazil s Babou Rahmanem a kouč Mallorky musel poprvé střídat, a to hned dvojnásobně.

To byl pochopitelně velký zásah do sestavy a navíc to ještě nebylo všechno. Ve 32. minutě fauloval Sastre Jaimeho Matu a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Jorge Molina si pak nedělal starosti a proměněnou penaltou zvýšil na poločasových 2:0.

Getafe pokračovalo v ofenzivním snažení i po změně stran a Mallorca odrážela jednu nebezpečnou akci za druhou. Hned po přestávce selhal před brankou ve stoprocentní šanci Molina a v 62. minutě pro změnu orazítkoval tyč Jason. Domácí ještě rozehrávali rohový kop a po krátkém signálu potřetí udeřili. Po obrovském sevření před Reinou propasíroval balón za brankovou čáru Allan Nyom.

Mallorca to ani po třetí brance sympaticky nezabalila a ještě se dostala do hry. V 70. minutě snížil na rozdíl dvou gólů hlavičkující Ante Budimir a stejný hráč za dalších sedm minut patičkou z malého vápna prostrčil balón za Soríu. Mallorca se během chvilky dostala na dostřel a ještě měla čas na vyrovnání. Getafe ale definitivně uklidnil Ángel Rodríguez, který šest minut před koncem postupoval na Reinu sám a přízemní střelou dal na konečných 4:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele