37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Atlético v malém madridském derby porazilo Getafe

Getafe musí v posledním kole o Evropskou ligu ještě zabojovat, nezvládlo totiž derby s Atléticem a po porážce 0:2 zůstalo na sedmém místě. Atleti jsou průběžně třetí, o jejich výhře rozhodli Marcos Llorente a Thomas Partey.

Větší motivaci do zápasu měli určitě domácí, kteří stále nemají jistotu evropských pohárů v příštím ligovém ročníku, zatímco Atlético už má jisté postavení v TOP 4 a tím pádem i Ligu mistrů. Lepší formou však oplývali hosté a na trávníku to nakonec potvrdili.

První poločas přinesl spíše bojovnou podívanou. Ve 12. minutě sice překonal Oblaka Jaime Mata, ale slovinského brankáře nahradil na čáře obránce Giménez. Smůlu měl i po půlhodině hry, kdy mu byl po vstřelené brance odmáván ofsajd. Ačkoliv bylo Getafe v prvním poločase snaživější, efekt to nemělo a do šaten se šlo za stavu 0:0.

Po přestávce se předvedlo i Atlético a bouřlivák Diego Costa hlavou minul branku. V 55. minutě přešli Colchoneros do rychlého brejku, který na hranici šestnáctky přízemní střelou poslal do branky Marcos Llorente. Vedoucí branku ještě přezkoumával VAR, ale žádný prohřešek nenašel.

Getafe se na žádnou odpověď nezmohlo a devět minut před koncem inkasovalo druhý gól. Po Vitolově přihrávce pod sebe zakončil Thomas Partey a i když si Soria sáhl na balón, vytěsnit ho nedokázal. Druhá branka znamenala definitivní konec naději. Frustraci z výsledku ještě projevil Allan Nyom, který se v nastavení nechal vyloučit.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele