2. kolo
25.08.2019 21:00 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

Griezmann dvěma brankami a asistencí zařídil výhru Barcelony nad Betisem

Porážku od Bilbaa odčinila Barcelona na výbornou, byť konečný výsledek je pro Betis hodně krutý. Ještě po poločase panoval na Camp Nou nerozhodný výsledek, který však domácí po změně stran zcela rozcupovali. Ústřední postavou přitom nebyl Lionel Messi, který znovu v sestavě chyběl, nýbrž nová posila Antoine Griezmman. Barcelona vyhrála 5:2 a do tabulky získala první body v sezoně.

V sestavě Katalánců, kteří minulý týden odjeli s prázdnou z Bilbaa, znovu chyběl božský Lionel Messi a aby toho nebylo málo, k dispozici nebyly ani další útočné hroty Luis Suárez a Dembélé. Útočnou hrozbu tak představovali Griezmann, Pérez a Rafinha.

Ale Barcelona nezačala dobře. V úvodní čtvrthodině sice držela balón a měla velký tlak, ale nemile jí zaskočil Nabil Fekir. V 15. minutě ho vyslal kolmou přihrávkou Morón a Fekir přesnou střelou k tyči překonal ter Stegena. Camp Nou byl v šoku, na druhou stranu Barca měla stále utkání před sebou, což se v případě inkasované branky na Bilbau nedalo říci. Barcelona dál měla balón pod kontrolou ale nedokázala efektivně zakončovat, což byl její problém i před týdnem. Její tlak ale ve vyrovnávací gól nakonec vygradoval. Pár minut před přestávkou dostal pas od Sergi Roberta Antoine Griezmann a v pádu se postaral o první letošní gól obhájců!

Barcelona pak s chutí nastoupila do druhého poločasu a brzy strhla vedení na svojí stranu. Antoine Griezmann se v 50. minutě blýskl nádherným obstřelem a za dalších šest minut placírkou překonal Martína Carles Pérez. Úžasnou desetiminutovku pak uzavřel čtvrtou brankou zpoza malého vápna Jordi Alba. Barcelona zcela vyřadila Betis ze hry a po zbytek utkání mohla výsledek jen kontrolovat.

Čtvrthodinu před koncem Barcelona zvýšila už na 5:1, když perfektně zafungovala spolupráce Griezmanna s Arturem Vidalem a chilský záložník střelou pod břevno nedal Martínovi příležitost efektivně zasáhnout. Výprask z pohledu hostí alespoň zmírnil táhlou střelou do šibenice Lorenzo Morón, ale více už se na Camp Nou nestalo. V nastavení ještě odmítl hattrick ve vyložené šanci Griezmann, ale toho to nějak zvlášť mrzet nemusí.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
MCFC_8

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Vždycky tipuješ proti Barceloně ne?

Reagovat
valloire

časy se mění

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele