20. kolo
19.01.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Quique Setién začal na lavičce Barcelony nepřesvědčivou výhrou

Premiéra Quiqueho Setiéna na lavičce katalánského velkoklubu sice dopadla vítězně, ale že by to byl ze strany Barcelony kdovíjaký fotbal, to teda v žádném případě. Barca se bez Luise Suáreze či Frankieho de Jonga trápila a nebýt Lionela Messiho, dost možná by i ztratila body. Na kdyby se ale nehraje, Argentinec znovu ukázal, že je pro svůj tým nepostradatelný a čtvrthodinu před koncem rozhodl. To už bylo v době, kdy Granada dohrávala o deseti.

Nedělní večer byl na Camp Nou ve znamení velkého očekávání. Barcelona totiž změnila trenéra a kritizovaného Ernesta Valverdeho nahradil Quique Setién. Jak si při své premiéře povede? Odpověď mělo přinést utkání s Granadaou, ve kterém byl obhájce trofeje jednoznačným favoritem.

Musel se ale obejít bez zraněného Luise Suáreze nebo Frankieho de Jonga. Barcelona se sice vyznačovala velkou územní převahou, tak jak je to u ní zvykem, nicméně o žádném intenzivním tlaku nemohla být řeč. Na začátku prvního poločasu se ocitl ve velké šanci mladíček Fati a Rui Silva musel jeho tvrdou ránu vyrážet. Tím však akce nekončila a dorážející Vidal přestřelil. Pak už měli domácí jen dvě příležitosti, v té první špatně zakončil po přihrávce Messiho Vidal a na sklonku poločasu sám Argentinec trefil jen boční síť. Stadion Camp Nou rozhodně nedostal to, co očekával.

Ve druhém poločase se to mohlo změnit, ale Barcelona si přes výrazné držení balónu nevěděla rady. Nutno podotknout, že Granada velice dobře bránila. Po hodině hry se Barcelona dožadovala odpískání pokutového kopu, celou situaci navíc posuzoval VAR a nakonec rozhodl v neprospěch domácích.

V 66. minutě Setiénovi a všem fanouškům Barcy pořádně zatrnulo, když hostující Eteki orazítkoval v největší šanci svého týmu tyč! Moment zděšení o chvíli později vystřídal moment naděje, když Sánchez uviděl za faul na Messiho druhou žlutou kartu a byl vyloučen. Barceloně pak trvalo jen sedm minut, než početní výhodu využila. Vidal udržel balón a patičkou jej posunul na Lionela Messiho, který nepříliš důraznou, zato však přesnou střelou rozhodl.

Málokdo pochyboval, že by si Barcelona výsledek nepohlídala. V nastavení ale mohl srovnat Machís, kdyby jen o trochu mířil lépe. Barcelona pod Setiénovým vedením poprvé vyhrála a vrátila se do čela LaLigy před Real Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

5-0

Reagovat
Frantszek

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele