24. kolo
15.02.2020 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Barcelona porazila třetí Getafe a dotáhla se na Real Madrid

Barcelona zvládla sobotní šlágr s Getafe a minimálně do neděle se dotáhla na vedoucí Real Madrid. Partie s Azulones rozhodně nebyla jednoduchá, hosté hráli dobře a nakonec je od vyrovnání připravil skvělý zákrok Ter Stegena. Barcelona zadělala na tři body již v poločasu brankami Griezmanna a Sergiho Roberta.

Na Camp Nou se představil průběžně třetí tým soutěže a v úvodních minutách dal jasně najevo, že nejel do Katalánska jenom na výlet. Getafe bylo o něco aktivnější a ve 22. minutě dokonce vstřelilo gól, který ale nemohl být kvůli faulu na Umtitiho uznán. Každopádně směrem k Barceloně to bylo důrazné varování. Quique Setién musel krátce před tím řešit nepříjemnost v podobě zranění Jordiho Alby, a tak přišlo první střídání a šance pro Júniora Firpa.

A Getafe dál působilo aktivnějším dojmem, jenomže ve 33. minutě šikovně posunul z první balón Lionel Messi na Antoina Griezmanna, ten lehce přeloboval brankáře Soriu a poslal Barcelonu do vedení. To byl velice důležitý moment, protože o chvíli později vstřelila Barca druhý gól. Nový muž na hřišti Júnior Firpo adresoval přihrávku napříč vápnem na Sergiho Roberta a sváteční střelec dal na 2:0. Pro hosty z Madridu to byl poněkud krutý výsledek, ale taková byla realita. Barcelona byla efektivnější a proto vedla.

Gól naděje ale mohl všechno změnit a Getafe se ho skutečně dočkalo po více jak hodině odehraného času. Centr Jaimeho Maty dopadl přesně na kopačku Ángela Rodrígueze a Ter Stegen se mohl jen ohlédnout.

Rázem bylo zaděláno na drama a Getafe bylo skutečně blízko vyrovnání v 72. minutě, kdy střelu Arambarriho neuvěřitelně vytáhl z brankové čáry Ter Stegen. Na druhé straně trestuhodně přestřelil Griezmann. Čas pak pro hosty nemilosrdně ubýval a Barcelona těsný náskok kontrolovala. Změnu vedení nepřinesl ani nastavený čas a Barca nakonec získala veledůležité tři body, kterými se minimálně do neděle srovnala s vedoucím Realem Madrid.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
Pharrell

02 , neprohra hostů....

Reagovat
Pharrell

02 , neprohra hostů....

Reagovat
valloire

1-2

Reagovat
dextroza_m

4:0

Reagovat
boryland

3:0.......Leo 2,Jordi.........

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele