12. kolo
02.11.2019 13:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol doma neudržel vedení a s Valencií těsně prohrál

Důležité tři body si ze hřiště katalánského Espanyolu odváží Valencia. Hostům se sice první poločas nevydařil, ale po obrátce znamenaly branky Pareja a Gómeze dokonalý obrat. Netopýři zvítězili na Cornellá-El Prat po téměř dvou letech a v dobré náladě se mohou připravovat na úterní zápas Ligy mistrů proti LOSC Lille.

Na Cornellá-El Prat se potkaly dva pohároví zástupci, domácí Espanyol startuje v Evropské lize, zatímco Valencia usiluje o postup v prestižnější Lize mistrů. Začátek zápasu nabídl dvě velké příležitosti na obou stranách. Nejprve se objevil před Diegem Lópezem hostující Čeryšev, jenomže jeho střela skončila mimo branku. Espanyol to mohl vzápětí potrestat, ale Cillessen se proti Darderově ráně vytasil s výborným zákrokem.

Domácí přeci jenom byli jistější a aktivnější na balónu a po půlhodině hry prolomili bezbrankové skóre. Kondogbia zahrál ve vlastním vápně rukou a sudí Pizarro nařídil pokutový kop. Marc Roca penaltu bez problémů proměnil a Espanyol vedl před vlastními diváky 1:0. Zbývající čtvrthodina prvního poločasu patřila jednoznačně Netopýrům, ovšem Espanyol vyrovnání nedovolil a o přestávce si hýčkal hubený náskok.

Valencia začala po změně stran lépe a také ona mohla zahrávat pokutový kop, ovšem původní verdikt, díky hraní rukou, sudí odvolal. V 60. minutě pak vystrašil příznivce Los Che Sánchez, jehož volný přímý kop skončil těsně vedle.

Hosté už měli v tu chvíli dost výrazně navrch a v 69. minutě se konečně dočkali vyrovnání. Gómezův faul u sudího Pizarra tentokrát nepřišel, takže i Valencia se dočkala pokutového kopu a povolaný Dani Parejo ho střelou pod břevno proměnil. Netopýři vycítili šanci na zvrat, v další tutovce o chlup minul branku Kondogbia a deset minut před koncem už to přeci jenom bylo 2:1 pro Valencii. Rodrigův centr z levé strany dopravil do sítě hlavou Maxi Gómez!

Espanyol měl ještě deset minut plus nastavení, aby utkání zremizoval, jenomže Valencia si už těsný náskok vzít nenechala a z Katalánska si před zápasem s Lille odváží plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

1:2

Reagovat
Mass

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele