19. kolo
04.01.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Espanyol v premiéře trenéra Fernándeze remizoval v derby s Barcelonou 2:2

Abelardo Fernández začal na lavičce Espanyolu nejlépe jak mohl. RCD k potřebnému vítězství sice nedovedl, ale v prestižním derby dokázal obrat o body vedoucí Barcelonu a to je na začátek jeho angažmá skvělý úspěch. Espanyol v utkání vedl, ale favorit výsledek otočil, ovšem v závěru přišel o vyloučeného Frankieho de Jonga a domácí dvě minuty před koncem vyrovnali.

Pro Barcelonu je remíza s městským rivalem citelnou ztrátou. Svěřenci Ernesta Valverdeho nevstoupili do utkání dobře, jako první inkasovali, ale pak dokázali výsledek otočit a měli tři body na dosah.

Espanyol před přestávkou vyměnil kvůli neuspokojivým výsledkům na domácí scéně trenéra Pabla Machína a kormidla se ujal Abelardo Fernández. Premiéra ho čekala vskutku ostrá - proti vedoucí Barceloně, jejíž barvy v minulosti dlouhé roky hájil jako hráč.

Favorit měl sice v úvodu častěji balón, ale do šance se v prvních dvaceti minutách nedostal a naopak Espanyol z první velké šance udeřil. Ve 23. minutě rozehrál standardní situaci Marc Roca a David López hlavičkou překvapil Neta. Hlavní sudí ještě zkoumal situaci u videa a nakonec dal za pravdu domácímu celku. Barcelona byla v prvním poločase v nesnázích, ale před koncem poločasu mohla vyrovnat. Nejprve nesedla rána Messimu a po něm střílel ve vyložené šanci do tyče Luis Suárez.

Ernesto Valverde poslal do druhého poločasu Artura Vidala a o pět minut později se Barceloně podařilo vyrovnat. Jordi Alba našel na malém vápně Luise Suáreze a ten sám před Lópezem srovnal na 1:1. O devět minut později Barca dokonala obrat a byl u toho nový muž na trávníku Vidal. Suárez šajtlí našel hlavu chilského záložníka a López inkasoval podruhé. Domácí brankář si pak připsal veledůležitý zákrok proti Suárezovi a místo aby Barca přidala třetí gól, musela se o výsledek strachovat. Frankie de Jong uviděl za přidržení protihráče druhou žlutou kartu a hosté dohrávali o desíti. Valverde vsadil v závěrečných minutách na obranu, ale Espanyolu se i tak podařilo vyrovnat. V 88. minutě se prosadil křižnou ranou Wu Lei a domácí euforie mohla odstartovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (9)

Přidat komentář
Elmas

0:4

Reagovat
cink

Skoro

Reagovat
boryland

0:3...….Leo 2,Luis...…..

Reagovat
cink

Skoro

Reagovat
valloire

1-1.....Messi red

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
DidusIneptus

Dalo se to čekat že bude remíza. Derby je derby. Kéž by tohle derby bylo zachováno i pro příští rok.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele