38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo uhájila prvoligovou příslušnost, v Katalánsku hrála bez branek

Až do úplného konce se o svojí prvoligovou příslušnost musela obávat Celta Vigo. Na Espanyolu totiž remizovala a pokud by Leganés v souběžně hraném zápase porazil Real Madrid, spadla by do druhé ligy. Pro příznivce Celestes nakonec všechno dobře dopadlo.

Espanyol už měl jistotu pádu do druhé ligy s předstihem, v posledním zápase soutěže měl tu možnost s sebou Celtu Vigo stáhnout a málem se mu to podařilo. Je velká škoda, že Espanyol se v derniéře nerozloučil alespoň vstřelenou brankou.

Celta Vigo začala na Espanyolu opatrně, což se jí mohlo vymstít po nebezpečné akci Wu Leie, který z ideální pozice promáchl a pak poslal balón těsně vedle tyče. Stejný hráč mířil opět vedle před koncem prvního poločasu. Poločasu, který jinak příliš velkou zábavu nepřinesl. Celta Vigo nechtěla riskovat inkasovaný gól, který by její pozici hodně zhoršil, zároveň musela být ostražitá, aby Leganés nepřekvapil a neporazil Real Madrid. I z tohoto důvodu si hosté oddechli, když Embarbův gól nebyl kvůli ofsajdu uznán.

Celý druhý poločas byl spíše o bojovnosti a až jeho konec nabídl nervy drásající podívanou. Leganés totiž srovnal proti Realu stav a scházel mu k záchraně jediný gól. V páté minutě nastavení navíc Víctor Sánchez orazítkoval břevno a sestup Celty v tu chvíli visel na vlásku. Naopak definitivní klid mohl zajistit Iago Aspas, z pravé strany ale poslal balón těsně vedle. Se závěrečným hvizdem a jistotou výsledku z Leganésu si Celta mohla oddechnout - prvoligová příslušnost byla uhájena.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Záleží na tom jestli včas dorazí pošták s obálkou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele