23. kolo
07.02.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Deportivo těsně porazilo Eibar

Deportivo doma těsně porazilo Eibar, kterému se kromě úvodu utkání mnoho věcí nepovedlo. O vítězství domácích rozhodla druhá polovina, v níž vstřelili dvě branky.

Když se Deportivo s Eibarem utkalo v této sezoně poprvé, radovalo se právě Deportivo, které dvěma góly ze závěru utkání spasil Joselu. Dnes mu Eibar chtěl oplatit stejnou mincí a vyplenění soupeřova stadionu by mu přišlo náramně vhod. Začal velmi dobře, protože úvodní minuty patřily zcela jasně právě hostům. Pedro León dobře narazil míč Expósitovi směrem na střed hřiště, jenže následné zakončení mířilo mimo.

Obdobně dopadly i snahy Fabiana Orellany, který nakonec kombinoval ještě s kapitánem Enrichem. Jeho zakončení rovněž mířilo vedle tyče. Eibar držel míč na kopačkách a domácího Deporu ho v podstatě vůbec nepůjčoval, o čemž svědčilo i držení míče 75% ve prospěch hostí. Šancí ale bylo všeobecně pomálu a domácí svou pasivitou rozhodně k atraktivnosti duelu nijak nepřispívali.

Navíc mohli prohrávat. Na hranici šestnáctky se dostal k míči Pedro León, který ho z první napálil tak půl metru vedle levé tyče! Domácí se na hřišti spíš ploužili bez větší invence a první větší šanci si připravili až na konci prvního poločasu. Pohotovou ránu z první od Navarra musel brankář Dmitrović vyrážet a hodně se u toho zapotil.

O to překvapivější byl začátek druhé půle. Domácí se sice po většinu dosavadního průběhu utkání jen bránili, ale ve 46. minutě se prosadili. Střídající Lucas Pérez byl na hřišti sotva minutu, když Burgos vyrobil obrovskou chybu a pustil za sebe Josela. Ten centroval před bránu, kam si naběhl již zmíněný Lucas Pérez a skóroval.

Nemuselo to být vše, protože po rohovém kopu nakrátko a následném centru hlavičkoval Lisandro Magallán a Dmitrović míč reflexivním zákrokem vyrazil. Další dorážku už nezachytil, jenže Laguardía předtím zahrál rukou a branka proto platit nemohla.

Platila až druhá trefa Deportiva v 66. minutě. Po nákopu na levou stranu se k míči dostal Aleix Vidal a jeho centr za sebe pustil Joselu. Všiml si totiž nabíhajícího křídelníka Olivera Burkea, který se z první nemýlil - 2:0. Hosté sice zdramatizovali utkání, když se v 83. minutě prosadil Fabian Orellana, ale na víc už neměli.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele