36. kolo
13.07.2020 19:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Getafe zatím stále drží šestou příčku, byť s Alavésem jen remizovalo

Getafe se zatím stále drží na šestém místě LaLigy a to i přesto, že s domácím Deportivem Alavés si rozdělilo body. Fanoušci ani jednoho z týmů se gólu nedočkali a upřímně, vzhledem k předváděné hře se není čemu divit.

Alavés potřeboval neprohrát, i když tři body by v jeho situace samozřejmě měly cenu zlata. Teď má bodů 36 a tedy čtyřbodový náskok na 18. příčku, která je již sestupová. Dnes to na stadionu Mendizorrotza ostatně vypadalo, jako kdyby si oba týmy přijely opravdu jen pro bod se snahou nějako to ukopat. Od prvních minut se tempo utkání nesmírně táhlo a ani jedna jedenáctka se tomu nesnažila nějak pomáhat.

Ve větší permanenci, dá-li se tomu tak vůbec říkat, byl brankář Roberto. Getafe totiž hraje o postup do Evropské ligy a aktuálně drží šestou příčku, takže v zápase muselo být aktivní. První ránu z větší vzdálenosti ale brankář Roberto viděl včas a měl tedy dost prostoru na to, aby ji lapil. Jorge Molina se pokoušel z levé strany dostat míč před branku, kde si nabíhal Mata, který ale míč nezkrotil. A nepovedlo se to ani o pár minut později právě Molinovi.

První šance utkání se tak odehrála až ve 43. minutě. Zasloužil se o ni někdejší talent Barcelony, Marc Cucurella. Ten si naběhl k vápnu soupeře, dostal míč a krásnou ranou napálil jen tyč za Robertovými zády!

Getafe hrálo prim také po změně stran, i když v jeho podání to znamenalo spíš jen častější držení míče. Když už se zdálo, že se do zakončení protáhne Lucas Pérez, kterému se povedla i rána, zastavil jej ofsajd. Hlavičku Jaimeho Maty zase pro změnu zlikvidovala domácí obrana. Moc práce jí to nedalo, Getafe dnes v útoku působilo ledabyle až laxně.

Po hodině hry mohl málem slavit Lucas Pérez. K němu se šťastnou náhodou odrazil míč uvnitř vápna už těsně před brankářem, jenže na poslední chvíli mu obětavý Djené nedovolil zakončit. Pět minut před koncem rozehrálo Getafe akci dlouhým nákopem a míč si zpracoval Hugo Duro, který se štěstím propálil všechno před sebou. Jenže jeho radost netrvala dlouho - sudí dobře viděl, že si při zpracování pomohl rukou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele