9. kolo
20.10.2019 12:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Deportivo po změně stran dvakrát udeřilo a porazilo Celtu Vigo

Deportivo Alavés doma porazilo Celtu Vigo 2:0 a jestli byla před zápasem pozice Asiera Garitana a Frana Escriby nejistá, u druhého jmenovaného už je velmi kritická. Celta spadla na sedmnácté místo, navíc se stejným bodovým ziskem jako má osmnáctý Betis. Výhru Deporu zařídili po změně stran Magallán a Lucas Pérez.

Celta nakonec měla větší převahu i držení balónu, ale skórovat nedokázala a to jí stálo všechny body. Velké šance přitom na sebe nenechaly dlouho čekat a už ve 4. minutě si na Pérezův centr naskočil Joselu a brankář Blanco se musel poprvé vytáhnout. Na druhé straně dokonce rozvlnil síť Santi Mina, ale branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Celta začínala mít převahu a Denis Suárez z dobré pozice minul branku, zatímco Iaga Aspase na poslední chvíli odzbrojila obrana společně s brankářem Pachecem.

Po půlhodině hry přišlo velké vzrušení na druhé straně. Sudí totiž odpískal ruku Rafinhy v pokutovém území, ale celou situaci ještě posuzovalo video a nakonec rozhodlo ve prospěch Celty. Žádná penalta se nekopala. Bezbrankový výsledek nakonec vydržel celý první poločas, protože v nastavení hlavičkoval Santi Mina nad.

Po změně stran měl zase první šanci Alavés a Joselu nevěřil vlastním očím, když mu Blanco jeho hlavičku fantasticky vyškrábl. Domácí ještě rozehrávali rohový kop a z něho nakonec udeřilo. Perézův centr se snesl na hlavu Lisandra Magallána a Blanco byl tentokrát bezmocný.

Celta Vigo přidala plyn, ale vystavovala se nebezpečným protiútokům soupeře. V 55. minutě měl další velkou šanci Joselu a vyrovnání zase odmítl nepřesnou střelou Suárez. Celestes odstřelovali Pachecovu branku, ale neúspěšně. Osm minut před koncem zasadil Escribovým svěřencům definitivní KO Lucas Peréz, který po přihrávce Lobotky rovnou z první neomylně zakončil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele