2. kolo
24.08.2019 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Valencia znovu nevyhrála, tři body doma vyválčila Celta Vigo

Není to pro Valencii zrovna slavný začátek. Podobně jako v minulé sezoně se Los Che i na začátku té letošní trápí a utkání se Celtou Vigo to jasně potvrdilo. Celestes zvítězili 1:0 díky brzké brance Gabriela Fernándeze a to navíc v závěru neproměnili pokutový kop. Valencia neměla v zápase moc brankových příležitostí, přestože na vyrovnání měla od inkasovaného gólu fůru času.

Celta Vigo v prvním zápase nestačila na Real Madrid a ani ve druhém kole jí nečekal snadný los. Utkání s Valencií se však Celestes vydařilo mnohem lépe.

Už začátek zápasu patřil spíše Celtě Vigo. Namotivované mužstvo chtělo proti favoritovi získat tři body a svojí aktivitou činilo hostům problémy a po čtvrthodině hry se dokonce poprvé měnilo skóre. Suárezovu přízemní střelu uvnitř šestnáctky tečoval patičkou Gabriel Fernández a Jesper Cillesen na to vůbec nedokázal zareagovat. Valencia se tak hned v začátku zápasu dostala do problémů, na druhou stranu po půlhodině hry měla velkou šanci srovnat. Daniel Wass parádní střelou z první mířil pod břevno, ale Rubén Blanco předvedl reflexivní zákrok.

Valencia potřebovala ve druhém poločase výrazně přidat, ale nic takového se nedostavilo. Pravdou je, že Marcelinovi svěřenci se snažili trpělivou hrou počkat na chybu soupeře, jenomže ta nepřicházela. Když se pak začalo utkání krátit, postihla Los Che herní křeč. Hosté ne a ne vyrovnat a pět minut před koncem mohlo být definitivně vymalováno. Denis Suárez z hranice šestnáctky parádně vypálil, ale neméně skvělý zákrok si připsal Cillesen.

Šance Valencie na bodový zisk stále žily, jenomže času už bylo málo a kýžené šance nepřicházely. V závěru utkání navíc Ezequiel Garay fauloval ve vlastní šestnáctce a tím Celtě daroval pokutový kop. Denis Suárez však definitivní tečku za zápasem neudělal, Cillesen vystihl směr jeho střely a udržel pro Valencii jednobrankové manko. Sudí se však rozhodl po penaltě utkání ukončit a tím šance Los Che úplně vyhasly.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele