1. kolo
17.08.2019 17:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Real Madrid i v deseti porazil domácí Celtu

Real Madrid opět ukázal, jak umí být produktivní. V prvním kole na stadionu Balaídos sice dohrával v početním oslabení, ale přesto dokázal svému soku nasázet tři branky. Celta Vigo pouze v závěru korigovala na konečných 3:1.

Po dlouhé odmlce se do kolotoče nové sezony dostal také Real Madrid, který měl svým fanouškům hodně co vysvětlovat. Letní příprava se mu navzdory nákladným přestupům absolutně nepovedla a trenér Zinedine Zidane doufal, že výsledkem prvního zápasu sezony zavře kritikům ústa. Nemohl k tomu využít Edena Hazarda, takže dal od první minuty šanci nechtěnému Baleovi.

Úvod zápasu byl hodně opatrný a trochu překvapivě se i v obraně Realu vyskytovalo větší množství chyb. Na stadionu Balaídos panovala výtečná atmosféra, která přímo vybízela k fotbalovému spektáklu. Ten se ale nekonal. Bílý balet netančil, spíš rozvážně pochodoval. Tempo zápasu zůstávalo dlužno nadšení fanoušků a entuziazmu, který je tradičně spojený s úvodním kolem.

Real hojně využíval svoje beky, kteří hráli hodně vysoko. Často ale naráželi na odpor domácích obránců, kteří nezřídka kdy sahali k tvrdšímu skluzu. Nepříjemný dotyk s hrací plochou způsoboval kouskování hry a nepříliš rychlé tempo. Ve třinácté minutě se ale Bílý balet dostal do kýženého vedení. Na začátku domácí přišli, možná i kvůli nepískanému faulu, o míč, který Gareth Bale dostal do vápna. V něm viděl nabíhající duo Vinicius a Benzema, přičemž právě zkušený Francouz ve skluzu dopravil míč do sítě.

I Celta měla své světlé chvíle. Parádní sprint předvedl pár minut před koncem prvé půle na pravém kraji Kevin Vázquez, poté přiletěl před Courtoise nebezpečný centr, který ale osamocený Aspas nedokázal uklidit do sítě. V první minutě nastavení dokonce Celta dokázala udeřit, když Odriozolovu chybu gólem potrestalo duo Aspas - Méndez. Jenže sudí Estrada postřehl s pomocí videa ofsajd a gól k nelibosti domácích fandů neuznal.

Celtě dnes nebylo přáno, i když se hodně snažila. V klíčové fázi utkání jí dokonce Real usnadnil případnou cestu k bodům vlastní chybou. V 55. minutě totiž zdánlivě obyčejný faul Modriće na pronikajícího Denise Suáreze sudí překontroloval a nakonec jeho šlapák posoudil tím nejtěžším trestem - přímou červenou kartou pro zkušeného Chorvata!

Trest za to mohl slovutný Real stihnout hned vzápětí, protože o dvě minuty později si míč po centru našel veterán Iago Aspas a brankář Thibaut Courtois musel ukázat prvotřídní reflexy, aby míč vyrazil!

Jenže to bylo prakticky všechno. Real, ačkoli početně oslaben, sázel trochu překvapivě jednu branku za druhou. Toni Kroos byl často kritizován za špatné výkony v poslední sezoně a v 62. minutě jako by vložil veškerý zdravý vztek do parádní rány. Jeho dělovku zaplula mimo dosah brankáře Blanca a zatím možná nejhezčí branka kola byla na světě.

Realu to dnes šlo snadno i v oslabení a deset minut před koncem definitivně potvrdil výhru. Jednoduchou kombinaci na pár dotyků dokázal elegantní otočkou udržet v rychlosti Benzema, který posunul míč na nabíhajícího Lucase Vázqueze a ten už se nemýlil.

Brankář Thibaut Courtois nakonec čisté konto neudržel, protože ve třetí minutě nastavení se balon dostal ke střídajícímu Ikeru Losadovi, který využil zaváhání pozdě dostoupivšího Ramose ke krásné střele k tyči - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (6)

Přidat komentář
valloire

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

0:0............

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele