17. kolo
15.12.2019 14:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Oslabená Mallorca vybojovala na Estadio Balaídos bod

Celta Vigo prováhala velkou možnost získat tři body, které by jí výrazně pomohly v boji o záchranu. Domácí ještě sedm minut před koncem vedli 2:1 a dokonce hráli v početní převaze, jenomže Mallorcu spasil Ante Budimir. Remíza 2:2 nakonec vůbec nic neřeší, spokojeni ale musí být vzhledem k vývoji hosté.

Celta v minulém kole nezvládla záchranářský duel s Leganésem a po porážce se musela ohlédnout po bodech někde jinde. Domácí souboj proti Mallorce se jevil jako ideální příležitost. Na Estadio Balaídos vydržel nerozhodný výsledek jen do 21. minuty, pak totiž odcentroval Olaza a Rafinha umístěnou hlavičkou k tyči poslal Celtu Vigo do vedení. Domácí pak kombinovali na polovině soupeře, ale další možnost si nevytvořili.

Mallorca se poprvé dostala ke slovu ve 34. minutě a rázem z toho bylo vyrovnání. Aidoo se ve vlastním vápně dopustil faulu a sudí odpískal pokutový kop, který Salva Sevilla bezpečně překonal. Zbytek prvního poločasu patřil opět domácím, kteří hýřili aktivitou, nicméně brankář Reina nemusel výrazněji zasahovat.

Pokutový kop se nakonec pískal i na druhé straně barikády. Pět minut po přestávce byl ve vápně faulován Lucas Olaza a kapitán Iago Aspas tvrdou ranou k tyči vrátil vedení na stranu Celestes.

Domácí tým pak kontroloval hru a v 79. minutě se výrazně přiblížil třem bodů, protože soupeř dohrával o deseti. Antonio Raíllo předvedl zbytečně ostrý zákrok a od hlavního arbitra uviděl rovnou červenou kartu. Jenomže kdo čekal závěrečný tlak Viga, ten byl zklamán. Mallorce se povedl husarský kousek, i v oslabení totiž šest minut před koncem dokázala vyrovnat! Lago Júnior poslal do vápna přesný centr, obrana Viga ho nedokázala odvrátit a k odraženému balónu se na malém vápně dostal Ante Budimir a srovnal na konečných 2:2. Nic na tom nezměnila ani neproměněná tutovka Santiho Miny, který v páté minutě nastavení trestuhodně přestřelil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele