37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
2 : 3
(2:2)

Reportáž

Celta Vigo podlehla Levante a zůstává v sestupovém ohrožení

Na pořádné problémy si porážkou od Levante zadělala Celta Vigo. Celestes prohráli 2:3 a kolo před koncem soutěže mají na sestupové pozice náskok jen jednoho bodu. Domácí to může pořádně mrzet, protože podstatnou část druhého poločasu hráli v početní výhodě.

Už to mohli mít hráči Celty Vigo za sebou. Pokud by Levante porazili, měli by záchranu v kapse a v posledním kole se nemuseli strachovat. Takto zůstává boj o záchranu stále otevřený a o posledním sestupujícím se rozhodne mezi Leganésem a právě Celtou Vigo.

Na Estadio Balaídos to nakonec byla pohledná pětigólová přestřelka, byť se předpokládal trochu opatrnější přístup, zejména z domácí strany.

V 11. minutě dostal Celtu Vigo do svízelné situace Enis Bardhi, který zůstal na vzdálenější tyči trestuhodně neobsazen a když k němu dorazila přihrávka, s lehkostí poslal balón do sítě. Celta sice okamžitě odpověděla, ale protože gólu předcházel ofsajd, pokračovalo se za stávajícího stavu. O to nepříjemnější bylo, když ve 28. minutě Enis Bardhi využil zaváhání domácí obrany a poslal Levante už do dvoubrankového trháku.

Celta Vigo neskládala zbraně a do poločasu předvedla parádní stažení manka. Nejdříve ve 36. minutě snížil po rohovém kopu Santi Mina a v nastavení srovnal na 2:2 Iago Aspas. Mina mu poslal výtečnou přihrávku do běhu, brankář hostí vyběhl až za vápno, načež Aspas udělal kličku a střelou do prázdné zakončil.

I ve druhém poločase to vypadalo na pokračování přestřelky z první půle. V 52. minutě totiž Borja Mayoral opět vrátil vedení na stranu Levante a Celta musela dotahovat. Na první pohled jí to usnadnil Jorge Miramón, který uviděl červenou kartu za tvrdý faul na Aspase, ale domácí si ani v početní výhodě nevěděli rady. Až v nastavení její tlak vygradoval vyrovnávacím gólem, který však po druhé nebyl kvůli ofsajdu uznán. Celta Vigo prohrála 2:3 a v posledním kole bude muset o prvoligovou příslušnost ještě bojovat.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Táto prehra ich môže poslať do 2.ligy. Posledný zápas hrajú na Espaňoli, ktorý je už von a bude sa chcieť dôstojne rozlúčiť. Leganes síce hraju doma s Realom, ale ten bude po oslavách a postaví bečko.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele