6. kolo
26.09.2019 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo v nastavení zachránila remízu s Espanyolem

Espanyol byl blízko blizoučko druhému venkovnímu vítězství, navíc na stadionu Balaídos, kde dvanáct let nevyhrál, ale o tři body ho připravila vyrovnávací branka Santiho Miny z páté minuty nastavení. I když může být Celta Vigo za konečný bod ráda, přeci jenom chtěla dosáhnout na plný počet bodů. Remíza je však spravedlivá.

Celta Vigo mohla poprvé udeřit už v 16. minutě a to po precizním centru do šestnáctky a dobrém náběhu Santiho Miny, který ale hlavou těsně minul. Zhruba o deset minut později pálil z voleje rovněž těsně vedle Rafinha a Celestes vedli na brankové příležitosti už 2:0, nicméně skóre zápasu bylo bezbrankové. Do třetice pak López vychytal na zadní tyči Malla. Domácí tým byl v prvním poločase jasně aktivnější a měl tři gólovky, se kterými si ale nedokázal poradit. Espanyol držel na Balaídos remízu víceméně se štěstím.

O to větší to byl pro domácí šok, když ve 48. minutě vstřelil vedoucí branku Adria Giner Pedrosa. Přízemní centr uvnitř vápna podržel Calleri, a i když nevypálil, přihrávkou našel Pedrosu, který bez problému zakončil. O chvíli později mohl zvýšit znovu Pedrosa, ale Blanco tentokrát jeho pokus z otočky zlikvidoval.

Na druhé straně pálil těsně vedle vzdálenější tyče Iago Aspas a Celtě se začal čas povážlivě krátit. Espanyol držel vedení a v poslední minutě hracího času mohl výsledek definitivně pojistit. Darder po protiútoku přihrál před branku na Pipa, ale ten si vylámal zuby na Blancovi. Skvělý zákrok domácího brankáře se ukázal jako klíčový. V páté minutě nastavení si totiž naskočil na centr Santi Mina a hlavou zařídil konečnou dělbu bodu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele