30. kolo
21.06.2020 14:00 CET
6 : 0
(4:0)

Reportáž

Celta Vigo zdemolovala Deportivo šesti góly

Tak tomu se, vážení, říká výprask! Celta Vigo se rozjela a Deportivo Alavés na své půdě naprosto znemožnila. Dala mu totiž celkem 6 gólů! Pro Deportivo hovoří jako polehčující okolnost snad jen to, že 60 minut muselo hrát v oslabení.

Celta se před utkáním rozhodně nemohla pyšnit škatulkou favorita, přeci jen je její postavení v LaLize velmi chabé. Na jeho půdu se dostavil dvanáctý celek LaLigy s vědomím, že už čtyři duely proti Celtě neprohrál. Dnes ano a ve velkém stylu. Prakticky od začátku Celta svého soka přehrávala a nedávala mu oddechnout. V sedmé minutě se Iago Aspas poprvé zkoušel prosadit, byť marně.

O dalších sedm minut později už to ale Celtě vyšlo. Denis Suárez si seběhl pro míč na kraj a nádherným pasem na zadní tyč našel nikým neobsazeného obránce Jeisona Murilla. Tomu stačilo dobré načasování a parádní razance k tomu, aby se prosadil. A nebylo to všechno, protože Lubomir Fejsa zahrál o pět minut později ve vlastním vápně rukou a sudí Adrián Cordero Vega měl jasno - pokutový kop. K němu se postavil právě Aspas a zkušeně proměnil - 2:0.

S další možností přispěchal Fjodor Smolov, který měl tu smůlu, že mířil jen do boční sítě. Pak Celtě pomohl Depor sám. Martín totiž po vzoru devadesátkových kickboxerů knokautoval Rafinhu a vysloužil si rovnou červenou kartu! Ve 37. minutě mohl zvýšit vedení Celty Smolov, který zakončoval ostrý centr ze strany patičkou, jenže brilantní brankář Roberto jej zkrotil.

Vyšlo to až Rafinhovi. Ve 37. minutě si vzal míč na kraji šestnáctky a krásným obloučkem k tyči překonal i brankáře Roberta. Deportivo zralé na ručník vzdorovalo pouhou minutu, než znovu kapitulovalo. A opět u toho byl Rafinha, jenž dostal míč ve vápně a v pádu střelou o zem překvapil všechny zúčastněné - 4:0.

První půle jako z noční můry a ještě zhoršit ji mohl Suárez. Jeho štiplavou ránu ale Roberto vyrazil aspoň nad břevno. Stejný duel se stejným výsledkem se opakoval ve 48. minutě. Deportivo se spíš ploužilo po hřišti s vědomím, že s tímhle výsledkem už zřejmě nic neudělá. A tak jen přijímalo rány, které neustávaly.

V 75. minutě složil ve vlastním vápně Javi López Kevina Vázqueze a sudí po konzultaci s videem nařídil druhou penaltu v utkání. K balonu se postavil střídající Nolito, který prokázal své zkušenosti a zakončil penaltu suverénně na opačnou stranu, než jakou si vybral brankář Roberto. Demolici prostupných linií Deporu ukončil až Santiago Mina, který si v 86. minutě naběhl za obranu a pak už mu zbýval jen brankář Roberto. S chladnou hlavu si Mina poradil i s ním a slavil - 6:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele