25. kolo
22.02.2020 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo v oslabení udolala Leganés a opustila sestupové příčky

Boj o záchranu se ve Španělsku nadále dramatizuje a důležitý krok ke splnění cíle učinila Celta Vigo. S Leganésem hrála dlouho bez vyloučeného Filipa Bradariće, přesto nakonec díky brance Iaga Aspase vyhrála. Leganés nenašel na oslabeného soupeře recept a pokud Espanyol v zítřejším zápase bude bodovat, spadne na poslední místo.

Na Estadio Balaídos se odehrálo ryze záchranářské utkání. Jak Celta Vigo, tak Leganés nutně potřebovaly body, ovšem zvítězit mohl jen jeden.

Šlo o hodně a to se na prvním poločase projevilo. Po pár minutách sice musel Blanco po Carrillově střele vytáhnout první klíčový zákrok, ale pak se delší dobu nic zásadního nedělo. Ve 21. minutě ale došlo k situaci, která ovlivnila celé utkání. Filip Bradarić dost ostře zajel do Bustinzy a tady nemohlo následovat nic jiného, než červená karta. Pro Celtu Vigo to byla obrovská komplikace a ještě v prvním poločase mohla na vyloučení doplatit, kdyby Blanco nevytáhl další úžasný zákrok. Tlak Leganésu ke konci poločasu gradoval a do akce musel zase Blanco.

Hosté měli na rozhodnutí zápasu čas, ale pochopitelně s přibývajícími minutami stoupala nervozita. V 59. minutě to vypadalo, že se počet sil na hřišti vyrovná, ale původní verdikt červené karty pro Óscara byl zrušen. A jen tři minuty na to se domácí nečekaně prosadili. Centr Olazy jemně lízl Iago Aspas a Soriano se mohl jen ohlédnout.

Leganés měl po inkasované brance stále dostatek času, jenomže nervozity už se nezbavil a domácí toho dokonale využili. Celkem bez problémů se Leganésu bránili a bez újmy přečkali i nastavený čas. Celta Vigo zvítězila 1:0 a postoupila na nesestupovou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Přivezli bod z Realu, ted nechají 3 Leganés? Snad NE.

Reagovat
smazaný uživatel

.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele