19. kolo
05.01.2020 21:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta Vigo nevyužila možnosti a s Osasunou si rozdělila body

Jen remízu si na své konto připsala Celta Vigo a to je pro ní v této situaci málo. Celestes doma sehráli s Osasunou dobrou partii a čtvrthodinu před koncem se dokonce dostali do vedení a sahali po třech bodech. Na ty nakonec nedosáhli, protože v 83. minutě vyrovnal Ezequiel Ávila.

Realita Celty je taková, že bojuje o záchranu. Kouče Frana Escríbu nahradil v průběhu listopadu Óscar García, ale výsledky se zatím nedostavují. Domácí celek věděl, že pokud Osasunu porazí, vytvoří si před sestupovými pozicemi mírný náskok.

Osasuna byla v úvodních minutách o něco aktivnějším týmem, ale do vážnější příležitosti se nedostala, kdežto Celta ano. Ve 14. minutě se po standardní situaci pověsil do vzduchu Aidoo a hosty zachránilo břevno. Kolem 30. minuty bylo ve vápně Osasuny znovu hodně živo a po střele Aspase vyrážel balón Herrera pouze před Santiho Minu, který z dorážky trestuhodně minul. Na druhé straně v náběhu přestřelil Torres a těsně před koncem prvního poločasu zazdil tutovku Rubén García. Po Aidoově špatné malé domů musel z branky Blanco, balón ale pod tlakem stihl odehrát jen ke Garcíovi, který z dálky přestřelil prázdnou branku.

I ve druhé půli byly k vidění šance na obou stranách. Nejprve minul hlavou branku Ávila a krátce na to Aspas na přední tyči neprostřelil Herreru. Obrovská radost na Estadio Balaídos vypukla v 75. minutě, kdy Aidoo skvělou přihrávkou našel rozeběhnutého Santiho Minu a ten překonal hostující oporu Herreru.

Hosté měli na vyrovnání i s nastavením zhruba dvacet minut a Celta Vigo skutečně výsledek neudržela. Sedm minut před koncem poslal Estupiňán balón do pokutového území a Ezequiel Ávila se do něho položil "rybičkou" a srovnal na 1:1. Osasuna dokonce sahala po obrátce, ale Brašanac Blancovu svatyni minul.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele