8. kolo
06.10.2019 14:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Aspas rozhodl zápas s Bilbaem

Iago Aspas se stal hrdinou utkání mezi Celtou Vigo a Athletic Clubem. Jeho jediná branka přinesla domácím všechny body, zatímco Bilbau už druhou porážku v řadě. Baskové kvůli tomu opustili pohárové pozice, Celtě patří osmnácté místo.

Na Estadio Balaídos šlo o hodně. Domácí potřebovali získat všechny body, aby zlepšily svou situaci na dně tabulky. Hostům by zase vítězství bodlo k upevnění pohárových příček.

Athletic Club se rozhodl vyčkávat až s čím přijde domácí tým. Ten sice začal aktivně, nicméně do výraznější šance se nedostal a brankář Simón nemusel dobrých dvacet minut vůbec zasahovat. Po zpětné přihrávce Rafinhy pálil Aspas, ale Martínez ho skluzem zablokoval a Mina se k dorážce nedostal. Minova chvíle přišla záhy, kdy se sice dostal k hlavičce, ale balón zamířil znovu vedle. Také před koncem prvního poločasu si zajímavou gólovku vytvořil Mina a stejně jako v předchozích pokusech minul branku.

Celta sice byla aktivnější, nicméně vystřelit na branku nedokázala ani jednou. Všechny předchozí pokusy skončily vedle. Druhý poločas už byl o poznání vyrovnanější a Bilbao dlouho drželo na Balaidos nerozhodný výsledek, než čtvrthodinu před koncem definitivně rozhodl Iago Aspas. Rohový kop sice nedokázal usměrnit do sítě Mina, ovšem na zadní tyči celou situaci kontroloval Iago Aspas a Celta Vigo vedla 1:0.

Bilbao najednou pospíchalo dopředu, ale kromě jednoho nebezpečného centru, který Blanco boxoval nad branku, si nic nevypracovalo. Celta Vigo vyhrála zaslouženě 1:0 a alespoň trochu zlepšila své jinak špatné postavení. Bilbao prohrálo po druhé v řadě a kleslo na sedmou pozici.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele