36. kolo
12.07.2020 19:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Leganés porazil Valencii a stále žije

Už mohlo být hotovo, ale Leganés ještě zabojoval a zůstává ve hře o záchranu. Domácí si vyšlápli na Valencii, kterou vede staronový trenér Voro, nicméně Valencia na Leganésu sahala minimálně po vyrovnání, ale Dani Parejo neproměnil pokutový kop a více jak půlhodinová přesilovka zůstala bez potrestání.

Pokud by Leganés s Valencií ztratil, zbyla by už jen opravdu malá šance na konečnou záchranu. Takto mohou domácí ještě bojovat a doufat, že ve zbývajících zápasech Alavés ztratí. Valencia byla na Municipal de Butarque favoritem a Guedes to mohl potvrdit už v 7. minutě, kdy z velké dálky orazítkoval břevno domácí branky. Leganés se pak snažil převzít iniciativu a něco vymyslet. A přálo mu štěstí, protože Kondogbia v 16. minutě zahrál rukou a domácí měli k dispozici pokutový kop. Rubén Peréz si poradil, Doménecha překonal a Leganés vedl v důležitém zápase 1:0. Netopýři se pak snažili na branku zareagovat, ale Leganés jim do konce poločasu nic výrazného nedovolil.

Důležitý okamžik celého utkání přišel v 53. minutě, kdy Jonathan Silva přidržel protihráče a následně na něho i šlápl, což sudí ocenil nejprve žlutou a posléze i červenou kartou. O pět minut později mohla přijít další pohroma, Tarín zahrál ve vápně rukou a penalta byla na světě. Jindy spolehlivý Dani Parejo však ztroskotal na Cuéllarovi a Leganés jako zázrakem držel jednobrankový náskok.

Valencia měla před sebou ještě spoustu času utkání rozhodnout, jenomže soupeř se rozhodl za každou cenu bránit a vedl si v tom dobře. Leganés do konce utkání neinkasoval a Valencii porazil 1:0.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele