23. kolo
09.02.2020 16:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Real Madrid vyhrál i v Pamploně a potvrdil náskok na čele LaLigy

I po víkendu povede nejvyšší španělskou soutěž Real Madrid. Svěřenci Zinédina Zidana sice na chvíli v Pamploně prohrávali, ale nakonec ještě do poločasu výsledek otočili a celkově svému soupeři nadělili čtyři góly. O ty se podělily Isco, Sergio Ramos, Lucas Vázquez a Luka Jović.

Real Madrid potřeboval zareagovat na nečekané vyřazení z Copa del Rey od Realu Sociedad a jedině výhra by utěšila nespokojené fanoušky. Krom toho "Bílý balet" potřeboval vyhrát, aby se nemusel ohlížet na výsledky svého největšího rivala Barcelony.

Osasuna ale zaskočila slavnější celek velkou aktivitou a během úvodních pěti minutách měla hned dvě gólovky. Nejprve José Arnáiz minul branku a vzápětí proti Rubénu Garcíovi fantasticky zasáhl brankář Courtois. Domácí i přes první rychlé střídání nakonec vstřelili vedoucí gól. Ve 14. minutě rozehrál Rubén García rohový kop a jeho jmenovec Unai nedal belgickému brankáři žádnou šanci. Real se probudil až po inkasované brance, zařadil vyšší rychlostní stupeň a po půlhodině hry srovnal. Do centru z pravé strany se z první položil Isco a Herrera s tím nemohl nic dělat. Následně uběhlo pět minut a Real výsledek otočil. Casemirův centr zatloukl hlavou do sítě Sergio Ramos.

Po změně stran Real kontroloval vývoj a přidal i další góly. Nejprve obrana Osasuny zablokovala střelu Benzemy a poté hodně přestřelil branku domácí Iňigo Pérez. Až do 85. minuty si Real Madrid hýčkal jen jednobrankový náskok, tedy do doby, než přidal pojistku Lucas Vázquez. Benzema přerozdělil balón doprava na Vázqueze, který propálil Herreru. Ve druhé minutě nastavení se "Bílý balet" prosadil po čtvrté. Valverde našel přesnou přihrávkou střídajícího Luku Joviće, jehož parádní rána pod břevno udělala tečku za utkáním.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
Filip236

0:2

Reagovat
valloire

0-3

Reagovat
Pharrell

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

vydrená remíza 0:0

Reagovat
boryland

1:0.............

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele