38. kolo
19.07.2020 21:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Osasuna si s Mallorcou rozdělila body za remízu 2:2

Na El Sadaru se s nejvyšší soutěží loučila RCD Mallorca. Ostrované měli jistotu sestupu už před tímto kolem, ale s LaLigou se chtěli rozloučit přinejmenším bodovým ziskem a dobrým výkonem. Osasuně už o nic zásadního nešlo.

Pro Mallorcu je to smutné loučení. Klub se loni vrátil do nejvyšší soutěže po dlouhých letech a nyní na ní musí minimálně na rok zase zapomenout.

V Pamploně mohli hrát hosté uvolněně a ve 14. minutě měli první gólovku zápasu. Vynikající centr Daniho Rodrígueze nestačil špičkou kopačky umístit do branky Ante Budimir. Domácí byli efektivnější. Adrián López se dostal na hranici vápna k odraženému balónu a střelou k tyči poslal Osasunu do vedení.

Domácí měli posléze další šance a kdyby vyhráli poločas rozdílem tří branek, nikdo by se asi nedivil. Všechny šance Osasuny však zůstaly nevyužity a naopak před koncem půle Mallorca zničehonic vyrovnala. V nastavení domácí odvrátili rohový kop, ale Lumor Agbenyenu se rozhodl z velké dálky vypálit a udělal dobře. Střela zapadla k tyči a znamenala vyrovnání.

Ve druhém poločase se pak Mallorca dostala do vedení. Budimir nejprve jednu šanci zmařil a vzápětí hlavou trkl do balónu a poslal ho k tyči, kam domácí brankář nedosáhl. Z vedení se Bermellones radovali pouhé tři minuty. Parádní křižnou střelou se prezentoval Iňigo Pérez a dvacet minut před koncem se zase začínalo od začátku.

Tři body mohly získat oba celky a šance na to rozhodně měly. Kubův velice nebezpečný pokus vytěsnil na rohový kop Rubén Martínez a v nastavení zase nebyla uznána Arnáizova branka. Osasuna ve 38. kole remizovala s Mallorcou 2:2 a skončila desátá.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele