36. kolo
11.07.2020 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Střídající Arnáiz v nastavení rozhodl o výhře Osasuny nad Celtou

Osasuna dlouho hrála s Celtou Vigo vyrovnaný duel, ba místy až tahala za kratší konec. Jenže kupodivu to byla právě domácí ekipa, která v nastavení díky střídajícímu Arnáizovi rozhodla!

Osasuna byla doma proti Celtě favoritem, i když ani její forma není úplně ideální. Domácí prostředí jí ale svědčí, což dnes chtěl tým z Pamplony ukázat. Domácí favorit byl od prvních minut určitě aktivnějším týmem a Celta spíš jen vyčkávala, s čím její soupeř přijde. Celta možná v prvních minutách působila zakřiknutě, ale dost možná to byl záměr. Její brejky totiž mohou být smrtonosné, což málem demonstroval Santi Mina. Ten si v šesté minutě naběhl na skvělou průnikovou nahrávku a měl tu smůlu, že se s ním stačil vrátit Aridane.

Mina ale nemusel truchlit dlouho, protože už ve 12. minutě se mu povedlo skórovat. Rychlou akci po straně roztáhl Iago Aspas, který si zkušeně počkal na hraně ofsajdu, a vybídl nabíhajícího Minu. Krásnou nahrávkou před bránu Mina nepohrdl a se štěstím ji poslal do sítě. Celou situaci ještě hodnotil VAR, ale nakonec nenašel žádný přestupek vůči pravidlům.

Jenže po pouhých jedenácti minutách radost Celty skončila stejně jako její vedení. Po další nádherné a téměř identické akci se tentokrát dostal míč k Pervisu Estupiñánovi, který ostrým centrem před bránu oslovil nabíhajícího Enrica Gallega. Ten se krásně položil do dráhy letu a hlavou usměrnil míč do sítě - 1:1.

To Celtě nedalo a téměř ihned se málem vrátila do vedení. Rafinha se před vápnem dostal ke střeleckému pokusu, který musel Sergio Herrera vyrážet mimo tři tyče své branky. Po třiceti minutách pálil velmi dobře taky Mina, který se po ošetření vrátil na hrací plochu a tvrdou ranou pálil těsně vedle. První půli zakončila lépe Osasuna, jmenovitě David García, který se prodral k hlavičce a poslal ji vedle.

Druhou půli opět začali v lepším duchu hosté z Viga. Po chybě v domácí obraně se u pravé tyčky dostal ke střele Aspas, jehož dělovku vyrážel gólman Herrera mimo. Na opačné straně se zase jen pár chvil poté málem prosadil Adrián López, jehož ránu musel brankář Viga vyrážet. Kdy už se zdálo, že se body budou dělit, domácí v první nastavené minutě udeřili. Oier totiž nenápadně nacentroval do vápna, kde do míče trkl útočník José Arnáiz, který jakožto střídající žolík rozhodl!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele