14. kolo
24.11.2019 14:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Osasuna poprvé doma padla, všechny body si odvezl Athletic

Athleticu se v neděli podařilo něco, co zatím letos nikdo nesvedl. Baskové vyhráli na El Sadaru nad Osasunou 2:1. Domácí nebyli horší, ovšem ze svých příležitostí vstřelili jen jeden gól, zatímco mnohem efektivnější Athletic se prosadil dvakrát. Rozhodující branku vstřelil jedenáct minut před koncem Kenan Kodro.

Athletic začal velmi dobře a branku domácích poprvé ohrozil v 9. minutě, kdy se po přihrávce trefil Raúl García. Jeho gól však nemohl platit z důvodu ofsajdového postavení. Hosté byli nadále lepším týmem a přesně ve 24. minutě se ujali vedení. Akci tři na tři zakončil střelou k tyči Iňaki Williams, takže Osasuna najednou musela dotahovat. Okamžitě po vstřeleném gólu se hosté zatáhli a Osasuna byla tím týmem, který převzal iniciativu. V 37. minutě postihlo Osasunu to samé, co na začátku Athletic, po pohotové akci rozvlnil síť Juan Villar, ale i tady byla kvůli ofsajdu oslava zbytečná. Villar si mohl všechno vynahradit na sklonku poločasu, když se dostal k hlavičce a skvělý Simón jí vytěsnil mimo tyče.

Skóre se nezměnilo ani po změně stran, Rubén García byl v obrovské šanci, když ostrý Ávilův centr z malého vápna poslal nad. Rozčílený pak ještě reklamoval pokutový kop, ale sudí o něčem takovém nehodlal diskutovat. Osasuna se snažila, chtěla si udržet domácí neporazitelnost a diváky na El Sadaru rozradostnil v 76. minutě Ávila. Centr na malé vápno tentokrát přiletěl od Cardony a Ávila byl v koncovce nekompromisní.

Naneštěstí pro domácí tento stav dlouho nevydržel. Athletic o tři minuty později znovu udeřil, Lekue zavedl balón do šestnáctky, kde si obhodil protihráče a jeho práci pak před Herrerou dokonal Kenan Kodro. Osasuna v závěru riskovala, otevírala zadní vrátka a to znamenalo prostor pro rychlé výpady hostů. Berchiche po jednom z nich minul branku a v nastavení odmítl pojistku i Iňaki Williams, jehož samostatný postup zlikvidoval Herrera. Osasuna doma poprvé v sezoně prohrála a tři body si odváží Athletic Club.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele