34. kolo
05.07.2020 14:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bilbao padlo, z penalty rozhodl kapitán Ramos

Real Madrid veze z Baskicka tři body a nepolevuje v tempu. Dnes to nebyl zrovna festival ofenzivního umění, ke třem bodům mu stačila jediná trefa. Brankáře Unaie Simóna překonal jediný hráč, penaltový specialista Sergio Ramos.

Real měl další možnost, jak odskočit Barceloně, a hodlal ji využít. Čekal ho ale velmi nepříjemný soupeř, baskické Bilbao. Real věděl, že musí zapnout na sto procent, aby získal všechny tři body. Od prvních minut dostali šanci hráči jako Rodrygo, Marcelo, Valverde nebo Asensio s Modrićem. V barvách domácího klubu se Realu snažili znepříjemňovat život Capa, Muniain, Raúl García nebo Williams.

Realu se povedl nástup do utkání podle představ a minimálně z hlediska aktivity mu Bilbao v počátku utkání nesahalo ani po kotníky. Karim Benzema se pustil do útoku a byl faulován kousek u vápna, takže Real dostal šanci rozehrávat standardní situaci. Ránu Asensia z přímého kopu Simón vyrazil a Benzema mohl po Carvajalově přihrávce dorážet hlavou, jenomže byl v záklonu, takže Unai Simón znovu dokázal zasáhnout.

Ani Bilbao ale nehodlalo dát svou kůži lacino. V 16. minutě měl brankář Thibaut Courtois plné ruce práce, když se k hlavičce ve vápně Bílého baletu dostal Raúl García. Jeho zakončení z bezprostřední vzdálenosti ale Courtois zvládl vyrazit mimo. V šestnáctce Realu Madrid si našel prostor na střelu Iñaki Williams, ale branku trefit nedokázal. To už měli Baskové za sebou jedno střídání, když musel ze hry zraněný obránce Yeray, jehož nahradil Núñez.

Horko bylo i před brankářem Courtoisem, když se do šance pomalu dostával Williams. Už to vypadalo, že dokáže přehodit brankáře, jenže nakonec bylo veškeré vzrušení zbytečné - mladému střelci Bilbaa byl totiž pískán ofsajd. Ke konci první půle se k sólu odhodlal Marco Asensio, kterému se dokonce povedlo nacentrovat na volného Karima Benzemu. Jeho hlavička ale postrádala jak údernost, tak přesnost.

Real věděl, že bude muset pořádně přidat, pokud chce tři body. Obranu Bilbaa, dnes velmi pozornou a trpělivou, překonával jen těžko. A když už se nějaký centr přeci jen dostal přes obranný val, zasáhl spolehlivý brankář Unai Simón. Rodrygo se krásně uvolnil na pravém křídle a narazil si míč s Valverdem. Pak mu adresoval míč zpátky, ale zpětná nahrávka byla až příliš dlouhá, takže ji Simón sebral do rukavic.

Real obléhal vápno Bilbaa a byl v tom velice úspěšný, ale chvíli mu trvalo, než toho dokázal využít. V 70. minutě se na něj usmálo štěstí, když sudí po poradě s videem posoudil střet Marcela s Danim Garcíou jako penaltu! K ní se postavil střelec posledních dní, kterému se o penaltách snad musí už i zdát. Sergio Ramos se každopádně projevil jako správný kapitán a nabídnutou šanci využil bezezbytku - 1:0.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
valloire

Reagovat
valloire

0-1 ....z penalty Kapitán

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
Elmas

Reagovat
Medico

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele