13. kolo
10.11.2019 14:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Bilbao otočilo utkání s Levante a bere tři body

Levante sice na půdě domácího Bilbaa vedlo zásluhou Sergia Postigy, ale ani to mu nestačilo na body. Po změně stran se totiž "Lvi" dostali do tempa a díky trefám Muniaina s Capou zůstávají tři body na stadionu San Mamés.

Bilbao se dostává do prostředí pohárových příček. Dnes odpoledne totiž zvládlo domácí utkání s Levante, i když se pro něj od začátku rozhodně nevyvíjelo ideálně. Od začátku ale Athletic jasně dával najevo, kdo je tady pánem. Iñaki Williams poslal z pravé strany před bránu perfektní míč, na který si naběhl Iker Muniain. Ten mířil pod břevno, kam brankář Aitor Fernández dokázal doskočit.

Hostující brankář měl obecně plno práce s ataky nápaditého soupeře. Další takový musel zastavovat, když se k hlavičce ve vápně dostal obránce Yuri Berchiche. Jeho centr o pár minut později zády k brance převzal Iker Muniain a poté se rozhodl, že lišácky proklouzne mezi dvěma obránci Levante. Narazil ale opět na dobře postaveného brankáře Fernándeze. V těchto chvílích Bilbao mačkalo svého soupeře a nedovolalo mu ani jeden výpad.

Williams dostal míč v 16. minutě a posunul ho na Unaie Lópeze. Ten z voleje pořádně protáhl Aitora Fernándeze, který balón vyrazil na roh. O pár minut později se skácel v pokutovém území Levante Córdoba, ale penaltu si ani přes posuzování VARu nevymodlil. Levante nemělo ze hry vlastně nic a jeho herní projev dnes nestál za řeč. A o to větší překvapení se konalo v nastavení první půle.

Po centru na zadní tyč vrátil míč před bránu Miramón, který našel nehlídaného Sergia Postiga. Jeho zakončení nemohl brankář Simón mít a inkasoval! To se domácí samozřejmě absolutně nelíbilo a nehodilo, protože jako favorit utkání se po jeho většinu snažil udeřit a byl mnohem aktivnější. Jenže po poločase vedlo Levante, což byl pro favorizované "Lvy" velký problém.

Do druhé poloviny utkání se už dostal Ibai Gómez, který vystřídal dnes nevýrazného Córdobu. A domácí mohli krátce po změně stran prohrávat už o dvě branky, což asi čekal málokdo. Rychlý protiútok zakončoval tvrdou střelou z osmi metrů José Campaña, Unai Simón však perfektně zasáhl nohama. Hostující celek velmi dobře bránil a Bilbau dělalo velké problémy vůbec přesně zakončit.

Bilbao bylo přesvědčeno, že si první branku zaslouží a naproti jí šlo po celý druhý poločas. V 57. minutě se konečně dočkalo. Obránce Capa stihl balón doběhnout ještě před tím, než překročil autovou čáru. Následně tak mohl odcentrovat na vzdálenější tyč, kde Iker Muniain hlavou mířil pod břevno.

To Bilbau samozřejmě nestačilo. K ráně se dostal Capa, jehož dělovku brankář Fernández přizvedl prsty nad břevno. Stejně tak si v závěru musel poradit s akcí Martíneze. Když už se zdálo, že se domácí budou muset spokojit s remízou, zasáhl dnes skvělý Capa. Pravačkou napálil míč po nahrávce od Martího na zadní tyč a jeho tým mohl slavit - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele