11. kolo
30.10.2019 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Bilbao zabralo, porazilo malátný Espanyol

Po velmi solidním vstupu do sezóny se slušně namazaný stroj z Bilbaa poněkud zasekl, baskický klub totiž nevyhrál už pětkrát v řadě, svou sérii bez tříbodového výsledku ale přerušil ve vloženém kole proti Espanyolu. Ten naopak nenavázal na svou předchozí výhru z Levante, a z předposlední příčky tabulky LaLigy se tak výše nevyhrabal.

Domácím se přitom na protivníka z Barcelony v minulých sezonách moc nedařilo. Od roku 2016 ho porazili jen jednou ze sedmi vzájemných případů. A ačkoliv v nynějším zápase statisticky nebyli Baskové o nic lepší než Periquitos, dokázali proměňovat své šance. Dva góly zaznamenal Iker Muniain, vlastence si pak připsal Víctor Gómez Perea.

Athletic Club vstoupil do tohoto střetnutí nejlepším možným způsobem. Raúl García z vápna ještě svou levačkou nezakončil, neboť bránící Naldo spolu s Davidem Lópezem jeho pokus společnými silami zastavili, nicméně k dorážce se ihned nato propracoval Muniain, jenž dělovku po zemi usměrnil balon ke vzdálenější tyči podél brankáře Diega Lópeze.

Jen o třináct minut později Muniain vyprodukoval daleko úchvatnější gól. Unai López poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, odkud ho Víctor Campuzano odvrátil pouze k nohám svého protihráče, Muniain si míč zpracoval na prsa a z halfvoleje ho poslal obloučkem do šibenice. Diego López se po střele jen marně natahoval.

Espanyol se vlastně poprvé výrazněji osmělil až ve 33. minutě, síť se podařilo rozvlnit Espinosovi po standardní situaci rozehrávané Víctorem Sánchezem, jenže pravidlo o ofsajdu mu radost velmi rychle zhatilo. Ani ve druhém poločase hosté nepůsobili nikterak nebezpečným dojmem, v útoku jednoduše i nadále tápali.

Domácí Lehoiak naopak jedenáct minut před koncem skórovali ještě jednou a definitivně rozhodli o svém úspěchu. Už už se chystal zakončovat Muniain, do cesty se mu však postavil Víctor Gómez, jenž si pak balón srazil nešťastně do vlastní brány.

Aspoň snížit mohl v 83. minutě Wu Lei, čínský reprezentant ale sám před gólmanem Unaiem Simónem selhal v koncovce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele