5. kolo
22.09.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Athletic vede ligu, v derby porazil Alavés

Po pěti odehraných kolech vede španělskou nejvyšší soutěž překvapivě Athletic Club. Ten v neděli zvládl menší z baskických derby proti Alavésu a po výhře 2:0 má na čele tabulky jedenáct bodů, tedy stejně jako druhý Real Madrid. Athletic poslal do vedení už v prvním poločase proměněnou penaltou Raúl García a pojistku přidal čtvrthodinu před koncem Iker Muniain.

Baskické derby vyvolává největší emoce v případě zápasů Athleticu s Realem Sociedad, ale ani derby mezi Athleticem a Deportivem Alavés nic na důležitosti neztrácí. Domácí celek se mohl v případě vítězství překvapivě vyhoupnout do čela a tento moment si nakonec nenechal ujít.

Athletic letos hraje na San Mamés skvěle a platilo to i proti Alavésu. Od začátku byl domácí tým aktivnější a Alavés se jenom bránil. Ve 26. minutě poprvé nebezpečně zakončil Raúl García, ale branku Pacheca přestřelil. Deportivo se dokázalo úspěšně bránit jen do 34. minuty, než sudí po kontaktu Williamse s Duartem odpískal pokutový kop. Duarte útočníka domácích špičkou kopačky lehce atakoval a sudí měl po shlédnutí záznamu jasno. Velezkušený Raúl García zvolil táhlou střelu k tyči, kam sice Pacheco skončil, ale na balón nedosáhl.

Deportivo bylo v prvním poločase hodně pasivní a to se muselo po změně stran změnit. Hosté skutečně přidali plyn, ale vyrovnání se nedočkali. Naopak Muniain mohl v 65. minutě zvýšit, ale z malého vápna úplně sám trestuhodně branku minul. Vzápětí přišla další tutovka a Iňaki Williams orazítkoval břevno. Alavés jen zázrakem stále prohrával o jediný gól.

Athletic Club nakonec přeci jenom pojistku vstřelil. Čtvrthodinu před koncem zakončil z druhé vlny domácí útok Iker Muniain a Alavés už to měl hodně složité. Hosté se nedočkali ani kontaktní branky, když Joselu před brankou na balón nedosáhl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nelíbí se mě cca. o 1,2 vyžší kurz na dvojku než je pruměr ke kurzu 1,67. I takto chytají bookmakeři sázkaře.

Reagovat
smazaný uživatel

Ted se to buznám nepovedlo.

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
Pharrell

2:1

Reagovat
Frantszek

Athletic titul

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele