20. kolo
19.01.2020 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celta získala na San Mamés bod a zůstala v sestupové pásmu

Celta Vigo sice nevyhrála, ale bod z baskického San Mamés je pro ní úspěchem. Celestes potřebovali zareagovat na odpolední výhru Mallorky, což se povedlo jen částečně. Pro Athletic je remíza ztrátou, přestože to byli nakonec domácí, kdo musel dohánět jednobrankové manko.

Athletic i Celta Vigo sledují v letošní sezoně rozdílné cíle. Zatímco Baskové usilují o pohárovou Evropu, Celta bojuje o záchranu. I proto byli papírovým favoritem svěřenci trenéra Garitana.

Athletic si v úvodu zápasu vytvořil opravdu velkou převahu, ale série šancí neskončila brankou, což později domácí muselo mrzet. Už ve 3. minutě hlavičkoval kousek nad Iňigo Martínez a o chvíli později pro změnu střílel vedle Raúl García. Do třetice pak neuspěl Iňaki Williams, jehož přihrávku si hosté málem srazili do vlastní sítě. Ve 12. minutě hlavičkoval vedle i Yeray a Celta jako zázrakem držela bezbrankový stav.

Až po půlhodině hry se poprvé předvedla i Celta Vigo. Po Olazově centru hlavičkoval na zadní tyči Rafinha a Herrerín musel zasahovat. Pak už zase začali spalovat domácí. Osamocený Muniain z malého vápna trestuhodně hlavičkoval do brankáře, což mohli hosté vzápětí nemilosrdně ztrestat. Pět minut před přestávkou nedokázal Santi Mina po dobré akci trefit prázdnou branku.

Athletic se nenechal rozhodit a stejně dobrý vstup předvedl i ve druhém poločase, jenomže opět bez gólové efektivity. Iňaki Williams svůj minisouboj s Blancem zase prohrál a v 56. minutě přišel pro domácí velký šok. Rafinhova křižná střela z hranice šestnáctky doskákala přesně k tyči, Herrerín na ní nedosáhl a Celta Vigo vedla 1:0. Baskové na chvíli vypadli z tempa, ale čtvrthodinu před koncem přeci jenom vyrovnali. Fran Beltrán zahrál ve vlastním vápně rukou, což neušlo pozornosti hlavního sudího a ostřílený Raúl García z penaltového puntíku nezaváhal. Závěrečné minuty na San Mamés rozuzlení nepřinesly a utkání tak skončilo remízou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele