37. kolo
16.07.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Oslabené Bilbao padlo, Leganés ještě žije

Leganés ještě žije! O jeho osudu se rozhodne až v posledním kole, protože celek hrající o záchranu si překvapivě poradil s domácím Bilbaem. Tři body mu proti oslabenému soupeři zajistili Guerrero s Assalém.

Leganés potřeboval nutně zvítězit, aby mohl ještě doufat v záchranu. Tu ale stejně neměl ve vlastních rukách. Každopádně musel začít od sebe a tři body z Bilbaa není něco, co by soupeři zvládali levou zadní. Přesto můžeme říct, že první minuty patřily právě Leganésu. Maličký celek se ve druhé minutě dostal k míči a byla z toho rána Erasa. Ten byl sice pohotový, ale zakončoval jen nepřesně.

Mnohem lepší situaci nabídl děj v šesté minutě a opět u toho byl Eraso. Tentokrát si ve velkém vápně zpracoval míč a z druhé vlny pálil jen těsně vedle vzdálenější tyče! Ozvalo se i Bilbao. Unai López vyslal zajímavou křížnou střelu z pravé strany, ale hostující brankář Cuéllar ji dokázal vytěsnit mimo.

Velká komplikace pro Bilbao nastala ve 22. minutě. Gil si šikovně píchl míč mimo dosah obránce a z brány musel Simón. Jenže ten při zákroku vytrčil nohu tak nešťastně, že trefil kolenem Gila a sudí mu bez váhání (i přes protesty) udělil rovnou červenou kartu! Bilbao dohrávalo většinu utkání v oslabení a čekalo, s čím přijde soupeř.

Zákroky obou mužstev se ke konci první půle pořádně přiostřily, ale tempo zůstávalo pořád stejně mdlé. Leganés šel do kabin za stavu bezbrankového, který jej odsuzoval k dalšímu roku ve druhé lize. Po změně stran to hosté samozřejmě chtěli za každou cenu odvrátit. Opět se balon dostal na hranici vápna k Erasovi, který opět zkoušel tvrdou ránu. Jenže trefil brankáře Herrerína, který se dostal do hry vinou červené karty pro Simóna.

Po hodině hry o sobě dal vědět mladý útočník Williams. De Marcosův centr z pravé strany poslal Williams jen do tyče, ale jeho radost by případně byla stejně zbytečná, neb vybíhal z ofsajdu. Deset minut před koncem utkání se už ale Leganés z tolik potřebné branky mohl radovat. Miguel Ángel Guerrero po pasu za obranu překonal i Herrerína a po chvíli napětí sudí po konzultaci s videem gól uznal!

Naděje Leganésu mohl v 90. minutě definitivně zmařit Núněz, kterého oslovil přesným pasem Muniain. Jenže po Núnězově hlavičce skočil Cuéllar a parádním skokem ji vytáhl nad břevno! Stejný hráč zůstal zapomenut za obranou o dvě minuty později, ale tentokrát hlavičkoval mimo. V Leganésu bude až do příštího kola veselo, protože ve čtvrté minutě nastavení přidal druhou branku Roger Assalé. Tomu ve vápně nahrál Aviles a pro Assalého už to nemohlo být snazší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele