24. kolo
16.02.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Bilbao na výhru v Copa del Rey nenavázalo a doma podlehlo Osasuně

Hráči Athletic Bilbao nedávno zvítězili v prvním semifinále Copa del Rey, ale na ligovou scénu to nepřenesli a doma podlehli Osasuně po jediném gólu Oiera. Samotné utkání mnoho šancí nenabídlo, Bilbao mělo sice větší územní převahu, ale to k ničemu nevedlo i proto, že v nastavení trefil tyčku Aduriz.

Pro fanoušky baskického klubu je to samozřejmě zklamání, po euforii z vítězství v prvním semifinále Copa del Rey se doma nad Osasunou očekávaly tři body. Ty ale vzaly za své už v průběhu prvního poločasu, tedy přesněji řečeno v prvním poločase nakonec padl rozhodující gól.

Oba celky vstoupily do utkání poměrně opatrně, na San Mamés to rozhodně žádná strhující ofenzivní podívaná nebyla. Vlastně jediný zajímavý okamžik se udál ve 29. minutě, kdy hosté rozehrávali standardní situaci a Brašanac nejprve nechal hlavou vyniknout Simóna, ale hned po něm z bezprostřední dorážky poslal Osasunu do vedení Oier. O tři minuty později se sice z vyrovnání radovali Iňaki Williams, jenže kvůli faulu na brankáře Herreru se pískalo.

Bilbao potřebovalo ve druhém dějství nutně přidat. Výkon Basků byl v prvním dějství mizerný a jen stěží by mohl stačit na body. Pět minut po přestávce měli domácí první velkou šanci. Hostující brankář Herrera zaváhal při odkopu a trefil Raúla Garcíu, od kterého balón skončil nad břevnem. Ještě blíže vyrovnání byl v 57. minutě Unai Vencedor, jehož přizvednutá rána také skončila těsně nad břevnem. Do třetice pak neuspěl Iňaki Williams a to už běžela 79. minuta.

Domácí klub si v závěru vytvořil již značnou převahu, ale Osasuna dál odolávala. Ránu Capy vyrazil Herrera a ve třetí minutě nastavení hlavičkoval do tyče Aduriz! Bilbao nakonec vyrovnat nestihlo a doma podlehlo Osasuně 0:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pohodový zápas s minimem žlutých karet Tip 0.

Reagovat
Frantszek

tak jako vtip dobre s tim minimem karet. Bilbao jsou jezdci a tvrdaci. 4:2 na zlute a 2:1 skore.

Reagovat
smazaný uživatel

Názor beru.

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele