28. kolo
14.06.2020 14:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bilbao si s Atléticem rozdělilo body

Remízou 1:1 skončilo utkání dvou ambiciózních týmů Bilbaa a Atlética Madrid. Hosté byli přeci jenom na San Mamés v roli favorita a konečná dělba bodů je tak další ztrátou v boji o Ligu mistrů. Obě branky padly už v průběhu prvního poločasu.

Los Colchoneros byli moc rádi, že se španělská LaLiga zase rozjela a do zápasu vstoupili s velkou chutí, kterou podtrhl ve 13. minutě obrovskou šancí Carrasco. Belgický fotbalista z hranice vápna těsně minul branku, takže stav zůstal prozatím neměnný. Baskové si na svojí příležitost museli ještě chvíli počkat. Po centru z pravé strany hlavičkoval Iňaki Wiliams, ale Jan Oblak s tímto pokusem neměl problémy. Mnohem více práce měl vzápětí s přizvednutou střelou Muniaina, kterou vytěsnil na rohový kop. Bilbao se v tu chvíli dostávalo do varu a ve 37. minutě udeřilo. Berchiche zakroutil balón do vápna, Oblak vyrazil a Iker Muniain šajtlí poslal domácí do vedení.

Odpověď Atlética byla blesková. Diego Costa převzal perfektní pas uličkou a chladnokrevně zakončil. Yannick Carrasco pak mohl dokonce otočit výsledek, ale stejně jako v prvním případě netrefil brankové zařízení.

Druhý poločas dlouho žádnou branku nepřinášel. Až jedenáct minut před koncem protáhl nebezpečnou střelou z úhlu Simóna Santiago Arías a to byla jediná výraznější šance druhé půle. Baskové sice celkově ovládli držení balónu, ale hra byla vyrovnaná a výsledek 1:1 je na obě strany zasloužený. Pro Atlético je to však další ztráta v boji o Ligu mistrů pro příští rok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele