30. kolo
03.04.2019 21:30 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia opět neprohrála, doma ve šlágru zdolala Real Madrid

První porážka Zinedina Zidana po svém návratu do Realu Madrid je skutečností. Bílý balet prohrál na půdě vynikající Valencie 1:2, ale v tabulce se pro něho nic nemění. Valencia neprohrála dvanáctý ligový zápas v řadě a v tabulce se posunula už na páté místo s jednobodovou ztrátou na čtvrté místo. Na Mestalle padla první branka ve 36. minutě zásluhou Goncala Guedese a šest minut před koncem pojistil vítězství obránce Ezequiel Garay. Real stihl v nastavení ještě snížit, ale na vyrovnání už neměl čas.

Valencia začala letošní sezonu příšerně, dlouho se nemohla výsledkově chytit a kouč Marcelino byl spojován s odchodem. V dubnu 2019 je ale všechno jinak, Valencia už neprohrála dvanáct ligových utkání v řadě, celkem sedmnáct soutěžních zápasů, čímž překonala klubový rekord starý přes sedmdesát let! O to pikantnější, že se to povedlo doma proti Realu Madrid.

Bílý balet, proti Valencii netypicky v červených dresech, měl sice větší územní převahu, ale ta ve finále k ničemu nevedla. Úvodní desetiminutovka dějství nic závratného nepřinesla, hrálo se opatrně a tempo utkání rostlo pozvolna. Až ve 35. minutě přišel první vážnější okamžik utkání. Gayá vystřelil a balón se od hrudi Ramose odrazil na rohový kop, ze kterého Valencia následně udeřila. Navas sice první centr odvrátil, ale balón se rychle dostal zpátky do šestnáctky a Goncalo Guedes parádní ranou k tyči rozradostnil Mestallu. Netopýry úvodní branka hodně nakopla a Real musel uklidňovat hru. Z jeho strany to nebyla povedená první půle, na druhou stranu prohrával na Mestalle jen 0:1.

Druhý poločas už začali hosté o trochu aktivněji, ale stále dost za očekáváním. Valencia se bez problémů bránila. Tlak Realu se začal zvyšovat až v závěrečné čtvrthodině, ale domácí zase hrozili z rychlých brejků. Po jednom z nich postupovali na Navase tři hráči, jenomže akci překombinovali a o balón přišli. V 84. minutě zahrávala Valencia rohový kop a centr Pareja zatloukl přes Ramose i Varana hlavičkující Ezequiel Garay. Marcelinův tým vedl 2:0 a měl nakročeno získat tři body.

Real se sice ještě nevzdával, ale ve zbytku utkání už stačil jen snížit. Ve třetí minutě nastavení hlavičkoval rovněž po rohovém kopu Karim Benzema a francouzský útočník stanovil konečné skóre 2:1 pro Valencii.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (8)

Přidat komentář
Filip236

1:2

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
boryland

2:1...…………..

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Mass

..........

Reagovat
Pharrell

Reagovat
dextroza_m

3 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele