6. kolo
26.09.2018 22:00 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia CF - Celta Vigo 1:1

Tak ani tentokrát to nevyšlo a Valencia dál na první vítězství v sezoně čeká. Proti Celtě Vigo jí sice poslal do vedení belgický útočník Batshuayi, ale osm minut před koncem zařídil dělbu bodů Iago Aspas. Valencia se po tomto kole může propadnout až na sestupové pozice a v ohrožení je pochopitelně kouč Marcelino.

Kdy jindy, když né teď. Zaplněná Mestalla měla domácím borců dopomoci k prvnímu a tolik potřebnému vítězství. Jenže od úvodní minuty hrála častěji s balónem Celta Vigo a tím pádem držela domácí ofenzivu na úzdě. Přesto to byli domácí, kdo otevřel skóre zápasu ve 25.minutě. Po rychlém kontru stanul v tváří v tvář brankáři Álvarezovi Batshuayi a belgický útočník bez problému zavěsil. Jen o šest minut později mohla Valencia přidat druhý gól, ale Rodrigo parádním pokusem těsně minul. To byl dost možná klíčový okamžik celého zápasu, protože kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby Valencia vedla o dva zásahy.

Druhý poločas byl na brankové příležitosti ještě o něco bohatší a do hry se konečně více zapojila Celta Vigo, v tom smyslu, že byla před brankou domácích nebezpečná. V 55.minutě měla ale další příležitost Valencia, Rodrigova tečovaná rána nadělala Álvarezovi velké starosti, brankář Celestes jí ale špičkou kopačky zpacifikoval. Na druhé straně měl gólovku Beltrán, jenže ani on netrefil branku.

Postupem času Celta častěji držela balón, jenže byla čím dál víc bezzubější. V 82.minutě ale přišel pro domácí celek velký šok. Po zdánlivě nenápadném centru Juncy ťukl hlavou do balónu Iago Aspas a Neto se natahoval marně. Valencia se s další remízou nechtěla smířit a dvě minuty před koncem mohl vrátit vedení Rodrigo, ale v pádu Álvareze nepřekonal a vlastně se stal smolařem utkání. Marcelinovi svěřenci znovu nevyhráli a v tabulce se s velkou pravděpodobností zase propadnou.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele